Skip til primært indhold

OUH hospitalsfysiker modtager prestigefyldt pris

Hospitalsfysiker Kenni Højsgaard Engstrøm fra forskningsenheden på Onkologisk Afdeling R på OUH og Klinisk Institut (SDU) modtager Ung Fysiker-prisen 2022, der uddeles af Dansk Selskab for Medicinsk Fysik (DSMF).

Hospitalsfysiker Kenni Højsgaard Engstrøm

I dag modtager hospitalsfysiker Kenni Højsgaard Engstrøm den prestigefyldte pris Ung Fysiker-prisen 2022 på baggrund af hans studie og publikationen, ”Automatic treatment planning of VMAT for left-sided breast cancer with lymph nodes”, som er publiceret i det anerkendte tidsskrift Acta Oncologica, https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/0284186X.2021.1983209?journalCode=ionc20 

I publikationen har Kenni haft fokus på, hvordan man i forbindelse med strålebehandling af brystet i kræftbehandlingen kan undgå uhensigtsmæssig bestråling af hjertet. Kenni har i sit projekt udviklet en automatiseret behandling for disse patienter, som er baseret på dynamiske behandlingsbuer i stedet for de normale statiske felter.

Resultaterne har vist sig at være meget lovende. Den nye behandling kan således potentielt nedsætte behandlingstiden for de involverede patienter uden at gå kompromis med kvaliteten af inddækningen til kræftsvulsten og de omliggende involverede lymfeknuder samt skåne hjertet og lungerne for unødig stråling.

Ud over æren af at modtage prisen modtager Kenni Højsgaard Engstrøm også 20.000 DKK.

Læs hele pressemeddelelsen fra Dansk Selskab for Medicinsk Fysik her; https://dsmf.org/nyheder/2022/3/29/pressemeddelelse-ung-fysiker-pris-2022/ 

Ønsker du at vide mere om forskning og innovation på OUH, kan du læse mere her; https://ouh.dk/forskning-og-innovation 

 

APPFWU02V