Skip til primært indhold

Involvering af patienter og pårørende

Både patienter og pårørende har leveret vigtige input til indretningen af det nye OUH

Patienter og pårørende har en vigtig viden om behov og ønsker til det nye hospital. Derfor har både patienter og deres pårørende leveret vigtig viden til udviklingen af rammerne på det nye OUH.

Et udsnit af patient- og pårørendeinvolveringen har b.la. omfattet: 

  • Patientstuen - med workshops og løbende evaluering af indretningen af patienstuen. Der er både blevet bygget en testmodel af og nu en tro kopi af fremtidens patienstue på det eksisterende OUH.
  • Operationsstuen: Udvikling af oplevelsen af at være patient i de nye operationsstuer
  • Møbler og indretning: I det omfattende testforløb ”Living Lab” i OUH's forhal blev forskellige møbeltyper og indretningsforslag testet til senere brug i udstyrsplanlægningen på det nye OUH.
  • Religiøse rum: En workshop om, hvordan der skabes et værdigt refleksionsrum med plads til mennesker, der har forskellige religiøse og ikke-religiøse tilhørsforhold.
  • Områder for børn og unge: En workshop, hvor tre skoleklasser arbejdede med deres ønsker til de fremtidige områder for børn og unge på det nye OUH

Der er desuden gennemført mange interviews med patienter og deres pårørende på flere afdelinger på OUH for at høre om brugeroplevelserne af patientstuer og sengeafsnit.

APPFWU01V