Skip til primært indhold

Komplikationer i graviditeten

Størstedelen af alle graviditeter forløber helt normalt. For enkelte gravide kan der dog tilstøde komplikationer som kræver yderligere undersøgelse, kontroller og evt. behandling. Hvis du oplever komplikationer i din graviditet, vil du blive tilset på Ambulatorium for Gravide eller Akutklinik for Gravide.

Gravid kvinde får kørt CTG

Ved mistanke om komplikationer i din graviditet, vil du, alt efter din bopæl, situation og tidspunktet på døgnet, typisk blive henvist til Ambulatorium eller Akutklinik for Gravide i Odense eller fødeafsnittet i Svendborg.

Hvem tilses på Ambulatorium og Akutklinik for gravide i Odense?

Vores Ambulatorium og Akutklinik tilbyder udvidede undersøgelser og evt. behandling af gravide med følgende problemstillinger:

  • Akut opstående komplikationer så som blødning, smerter, nedsatte fosterbevægelser og mistanke om svangerskabsforgiftning
  • Mistanke om for tidlig fødsel
  • Opfølgende kontroller af blodtryk, urin og evt. fostrets hjertelyd, f.eks. ved svangerskabsforgiftning eller nedsat tilvækst hos fostret.
  • Rhesusprofylakse til gravide med Rh.negativ blodtype, der venter barn med Rh.positiv blodtype
  • Vendingsforsøg ved underkropspræsentation eller tværleje
  • Overbåren graviditet

For at blive undersøgt skal du være henvist af din egen læge, speciallæge, jordemoder, en anden afdeling på OUH eller af andre sygehuse. Er der tale om akut opstået komplikationer kan du også kontakte os direkte.

Personalet

Ambulatoriet og Akutklinikken i Odense er bemandet af jordemødre, som ved behov kan tilkalde læger, laboranter og andet relevant personale.

Ventetid

Du skal være opmærksom på, at der særligt på Akutklinikken kan forekomme ventetid. Patienter tilses i prioriteret rækkefølge, og det kan derfor ske, at du ikke bliver kaldt ind i den rækkefølge som du er ankommet.

APPFWU02V