Skip til primært indhold

Barselsklinikken

Alle nybagte forældre, uanset om I er gået hjem direkte fra fødeafsnittet eller et af vores barselsafsnit, bliver tilbudt at komme i Barselsklinikken et par dage efter fødslen. Det er bl.a. også i Barselsklinikken at I tilbydes hørescreening og hælblodprøve (PKU) på jeres nyfødte barn. Barselsklinikken findes både på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus.

Hvad tilbyder vi i Barselsklinikken?

At blive forældre er både fantastisk, overvældende, omvæltende og en stor forandring i livet. I Barselsklinikken tilbyder vi råd og vejledning i alt vedrørende spædbørn, og vi svarer gerne på jeres spørgsmål vedr. pleje, amning og alt vedrørende barsels trivsel generelt.

Når I tager hjem direkte efter fødslen, vil personalet sørge for at give jer en tid i Barselsklinikken et par dage efter udskrivelse. Ved dette besøg vil I få tilbudt hørescreening og hælblodprøve (PKU) af barnet. Vi tilbyder også at veje barnet som et redskab til at vurdere barnets trivsel. Derudover vil I også blive tilbudt en efterfødselssamtale (læs mere herunder).

For at give barnet de bedste muligheder for en normal, sproglig udvikling, er det vigtigt, at en eventuel hørenedsættelse opdages så tidligt som muligt. Derfor tilbyder vi alle nyfødte en høreundersøgelse. Hvor og hvornår blodprøven skal tages, aftales med personalet, inden I går hjem fra sygehuset.

Alle nyfødte børn bliver tilbudt at få taget en blodprøve i hælen. Blodprøven bliver taget fra 48 til 72 timer efter fødslen og undersøger for sjældne stofskiftesygdomme, der kan behandles. Blodprøven tages kun, hvis I som forældre siger ja. Hvor og hvornår aftales med personalet, inden I går hjem fra sygehuset.

Læs mere om hælblodprøven i pjecen Blodprøve fra nyfødte fra Sundhedsstyrelsen her.

Follow this link if you need information about Bloodsamples from newborn babies in other languages.

Rigtig mange har gode, en del har blandede og få har svære fødselsoplevelser med sig. Uanset hvilke tanker I gør jer om fødslen, anbefaler vi alle nybagte familier at tage imod tilbuddet om en efterfødselssamtale.

En efterfødselssamtale med en jordemoder, er en afsluttende og afklarende samtale for dig og din partner eller pårørende om din graviditet og fødsel. Formålet er at skabe en god afslutning på graviditeten og fødslen, således at hele forløbet kan bearbejdes i det omfang, I har brug for. Efterfødselssamtalen tager udgangspunkt i jeres oplevelser i forbindelse med graviditeten og fødslen, og kan være en hjælp til at få afklaret spørgsmål eller tvivl omkring fødselsforløbet.

Sammen med personalet i barselklinikken, vurderer I jeres umiddelbare behov for en efterfødselssamtale. Samtalen vil som udgangspunkt være med en jordemoder der har erfaring med efterfødselssamtaler, enten i Barselsklinikken eller online.

Selvom efterfødselssamtalen normalt finder sted et par dage efter fødslen, er der ikke nogen tidsbegrænsning. Det kan være, at netop dit behov først opstår f.eks. 3 måneder efter fødslen, og så er du selvfølgelig også meget velkommen. For at booke tid til en efterfødselssamtale, bedes du kontakte Barselsklinikken. Vores kontaktoplysninger finder du nederst på denne side.

Åbningstider og booking

Barselsklinikken har åben i almindelig dagstid, alle ugens dage. Du kan ikke selv booke tid i Barselsklinikken, men du kan bede om et besøg, ved at kontakte os telefonisk eller gennem appen Mit Sygehus. Du finder vores kontaktoplysninger nederst på denne side.

Hvis du går direkte hjem fra fødeafsnittet efter fødslen, vil jordemoderen booke et besøg i Barselsklinikken til jer, et par dage efter fødslen. Du vil få tiden med, inden I forlader fødeafsnittet.

Personalet

I Barselsklinikken sidder både sygeplejersker og jordemødre. Du vil også møde sygeplejeske- og jordemoderstuderende.

Kontakt

Du kan kontakte i Barselsklinikken via appen Mit Sygehus eller ved at ringe til os. Du findes vores kontaktoplysninger herunder. Sammen finder vi ud af, om du/I skal tilbydes et besøg i Barselsklinikken.

Hvis du ønsker at kontakt os gennem appen Mit Sygehus, kan du skrive til os i meddelelses-funktionen i Nybagte forældre-forløbet. Du har også mulighed for at vedhæfte billeder vedrørende dét, du måtte have spørgsmål til. Beskeder i Mit Sygehus vil blive besvaret af personalet i Barselsklinikken inden for 4-6 timer.

Appen Mit Sygehus i Region Syddanmark kan hentes i App Store og Google Play, og kan tilgås fra internettet her. Beskedfunktionen i Nybagte Forældre-forløbet er først aktiv, når du har født og er logget ind i appen.

Barselsklinikken

Odense Universitetshospital, Indgang 55, 4. sal, Kløvervænget 23, 5000 Odense C & Svendborg Sygehus, Indgang 75, 3. sal, Baagøes Allé 15, 5700 Svendborg


65 41 13 75

Mere information:
Har du spørgsmål i tiden lige efter fødslen, kan du kontakte Barselsklinikken de første 7 dage efter udskrivelse.
Telefonen er åben hele døgnet, alle dage.

Husk at du også kan skrive til personalet i Barselsklinikken i appen Mit Sygehus. Beskeder i appen vil blive besvaret indenfor 4-6 timer.

APPFWU02V