Skip til primært indhold

Ernæringsassistentuddannelsen

Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem praktik og skoleophold.

Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem praktik og skoleophold. Der er tre skoleperioder i uddannelsen, og sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. Læs mere om uddannelsen her og her.
Uddannelse og Kompetenceudvikling samarbejder med uddannelsesinstitutionerne i forbindelse med elevernes uddannelse. På Fyn kan grund- og hovedforløb tages på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier samt på Kold College.
 
OUH ansætter årligt fire elever. Funktionsområdet Uddannelses og Kompetenceudvikling varetager ansættelse af ernæringsassistentelever i samarbejde med køkkenet. Der kan søges elevplads både under grund- og hovedløbet, når stillingerne er slået op. Uddannelseslængden afhænger af, om der er indgået uddannelsesaftale med EUX eller EUD, samt med eller uden grundforløb. Vejledende fra 2 år, 4 mdr. til 4 år, 2 mdr.
 
Praktikken foregår i Logistikafdelingens Køkkensektionen med mulighed for praktik på køkkenet i Børne- og ungdomspsykiatri Odense undervejs i uddannelsen. Læs mere om Køkkensektionen.
Der vil også være mulighed for udstationering til et andet køkken undervejs i uddannelsen.
Praktikken planlægges, afvikles og evalueres i henhold til gældende uddannelsesbekendtgørelse og uddannelsesordning for uddannelsen til ernæringsassistent. 

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Uddannelseskoordinator

Klinisk Udvikling - Uddannelse og Kompetenceudvikling


6541 7993
APPFWU01V