Skip til primært indhold

Velkommen

I Indvandrermedicinsk Klinik tilbyder vi hjælp til mennesker med indvandrerbaggrund, som har mange og langvarige helbredsproblemer, der er uafklarede trods mange undersøgelser. De fleste af vores patienter kommer fra lande med uro og krig og har haft svære og belastende oplevelser.

Værd at vide som patient

·         En samlet vurdering af dine fysiske, psykiske og sociale problemer

·         Hjælp fra flere faggrupper (tværfaglig vurdering)

·         Undersøgelse på flere sygehusafdelinger

·         Udredning af svære sociale, psykiske og fysiske blandingstilstande

·         Samarbejdet mellem dig, sygehus, kommune og praktiserende læge

·         Samtaler om, hvad du selv kan gøre for at få det bedre

 

For at vi kan hjælpe dig, skal du henvises af din egen læge.

Ved første samtale i Indvandrermedicinsk Klinik møder du en sygeplejerske, som taler med dig om din baggrund og de problemer, du ønsker hjælp til. Samtalen varer 1-2 timer. Efter samtalen får du taget blodprøver og EKG (Hjerteundersøgelse).

Ved næste samtale taler du med en læge om dine helbredsproblemer, medicin og den behandling, du har fået. Har du brug for det, kan du også tale med vores socialrådgiver.

Efter de indledende samtaler finder vi sammen ud af, hvad der vil være godt at gøre og hvordan vi kan hjælpe dig. Vi laver tit et møde med dig og de mennesker, der gerne vil hjælpe dig (for eksempel en ven eller et familiemedlem, din sagsbehandler eller din læge).

Vi arbejder for det meste med tolk, da der nemt kan opstå misforståelser, hvis vi taler om svære emner.

Har du brug for en tolk, sørger vi for tolkning på dit sprog. Du er også velkommen til at have et familiemedlem eller en ven med til samtalen.

Udover samtale- og udredningsforløb tilpasset den enkelte, tilbyder vi gruppeforløb med "Afspænding og Velvære" til henviste patienter.

APPFWU02V