Skip til primært indhold

Pårørende kan være ægtefæller/kærester, forældre/søskende/børn eller venner/arbejdskollegaer til en person med ludomani.

Som pårørende kan du få hjælp ved at ringe til på 2913 8045, uanset om din pårørende er i behandling hos os eller ej.

 

Vi tilbyder to typer forløb til pårørende

1. Pårørendeforløb sammen med personen i ludomanibehandling. Her deltager du i behandlingen, for eksempel i parforløb eller familieforløb. Du kan deltage under hele forløbet eller i enkelte samtaler med samtykke fra personen med ludomani.

2. Pårørendeforløb uden personen med ludomani. Dette forløb fokuserer på at forstå reaktionsmønstre hos personen med ludomani, ressourcer og egenomsorg for den pårørende.

 

For at pårørende kan deltage i behandlingen eller modtage information om behandlingen forudsætter det tilladelse fra personen med ludomani. Vi kan ikke videregive informationer om personer med ludomani til pårørende, uden der foreligger samtykke.

 

Gode råd til dig som pårørende

Du kan downloade vores råd - Pårørende til ludomani

 

Egenomsorg

Det er vigtigt, du viser omsorg for dig selv (egenomsorg), ellers kan du hverken være der for dig eller din pårørende. Du kan eksempelvis tale med en fortrolig, søge økonomisk rådgivning, læse om ludomani eller sætte tid af til afstressende aktiviteter, hvor du tænker på noget andet.

 

Økonomi

Økonomi er et komplekst problem ved ludomani. Mange pårørende fanges i dilemmaet, om de skal låne penge til den pårørende med ludomani. Der findes ikke simple svar på dette spørgsmål, men vi kan hjælpe med råd og vejledning om, hvordan du kan tale om økonomi med din pårørende med ludomani. Vi tilbyder dog ikke gældsrådgivning.

 

Tal med andre

Det kan være en stor lettelse som pårørende at have nogen, man kan tale fortroligt med. Vi anbefaler, du finder en i dit fortrolige netværk, som du kan tale med. Del gerne dine egne  oplevelser, men overvej hvor meget du ønsker at dele om din pårørende.

 

Kommunikation - tal om ludomanien

Ludomani er ofte forbundet med skam. Tal derfor med din pårørende med ludomani, så de ved, at du ønsker at hjælpe. Husk, du kan kun hjælpe, hvis de ønsker hjælp.

Ofte er det svært for personer med ludomani at fortælle om deres spilletrang eller tanker om spil. Derfor er det er vigtigt, du lytter, hvis de fortæller om deres trang eller tanker om spil. Trang eller tanker om spil, er ikke det samme, som at de har spillet, men det kan være et udtryk for, at de har brug for at tale med dig om spillet.

Lav aftaler der giver mening for jer begge. For nogle er det en hjælp, at du som pårørende har adgang til alle konti, overvåger aktiviteten eller holder hævekort. Så længe I er enige om, at disse aftaler er en hjælp, er det fint. Ellers kan det opleves som kontrol eller straf, der kan lede til øget spil.

APPFWU02V