Skip til primært indhold

Kontakt

På denne side finder du kontaktoplysninger på vores to fødeafsnit, samt vejledning til, hvornår du skal ringe til fødegangen.

Du skal ringe til fødegangen når...

Hvis du er førstegangsfødende, anbefaler vi at du ringer, når du har haft regelmæssige og kraftige veerne som varer 1 minut og med 3-4 min imellem (fra en ve starter til den næste ve starter) i et par timer.

Veerne skal have en vis styrke, så du har behov for at koncentrere dig fuldstændigt om veerne og din vejrtrækning når de kommer.

Hvis du er flergangsfødende, har du sikkert snakket med din jordemoder i konsultationen om, hvornår du skal henvende dig. Oftest skal man henvende sig lidt tidligere end første gang, da fødslen går lidt hurtigere. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at ringe til os.

Hvis du får vandafgang skal du ringe til fødegangen, uanset om du havde veer før vandet gik, eller ej.

Du må meget gerne holde øje med tidspunktet for vandafgang, og hvilken farve fostervandet har. Dette vil jordemoderen spørge ind til, når du ringer.

Hvis du får vandafgang før graviditetsuge 36, vil vi bede dig om at lægge dig ned hurtigst muligt efter vandafgang. Når du ringer til fødegangen vil du sammen med jordemoderen vurdere det videre forløb.

Det er ikke altid nemt at vurdere, om fostervandet er gået. Hvis du er i tvivl, beder vi dig ringe, så vi sammen kan forsøge at finde ud af, om du skal tjekkes for vandafgang.

Under en fødsel er det normalt at opleve tegnblødning (ses ofte som pletblødning i trusserne eller lille blødning på toiletpapiret), men hvis du bløder mere end det, skal du ringe til os.

Hvis du føler dig utryg eller er usikker på, hvordan du skal forholde dig, er du altid velkommen til at ringe til fødegangen og få en snak med en jordemoder.

Fødeafsnit, Odense Universitetshospital

Kløvervænget 23, 5000 Odense C. Indgang 55, 3. sal.


65 41 23 44

Fødeafsnit, Svendborg Sygehus

Baagøes Allé 15, 5700 Svendborg. Indgang 65, 3. sal.


63 20 54 00
APPFWU02V