Skip til primært indhold

CT af børn

Generel information om børneundersøgelser i CT

Specielt ved børneundersøgelser
Vores personale er uddannet til at tage sig af børn på sygehuse og vi forsøger altid at gøre oplevelsen god for børnene, selv om de har ondt eller er bange.

Forbered dit barn hjemmefra
Du kan forberede dit barn hjemmefra ved at snakke med barnet om undersøgelsen og forberede det, på det der skal ske.
Ved CT skanning af helt små børn, som ikke kan ligge stille, kan det være nødvendigt, at lægge dem i narkose under skanningen. Forbered da dit barn på, at det skal have en maske på. Dit barn vil hele tiden blive overvåget af anæstesipersonale.

Med til undersøgelsen
Forældre må gerne være sammen med deres barn indtil det er lagt i narkose, derefter henviser vi jer til børneafdelingens venteområde, eller i Radiologisk Afdelings venteområde, afhængig af varighed af undersøgelsen. Personalet i Radiologisk Afdeling vil informere om, hvor lang tid I kan forvente, at undersøgelsen tager og I vil blive ringet op af anæstesipersonalet ved endt undersøgelse.

Inden undersøgelsen
Personalet vil stille en masse rutinespørgsmål og specielt til de større børn, bør du være forberedt på, at personalet spørger pigerne, om de er gravide, eller om der er mulighed for at kunne være det.

Mød HC And sammen med dit barn
HC And er en sød and, der forklarer børnene om mange af vores undersøgelser på en nem og overskuelig måde. Med sjove figurer, små opgaver og forklaringer i børnehøjde, kan I sammen se en række tegnefilm om undersøgelser på et sygehus. Mød HC And her

APPFWU01V