Skip til primært indhold

Ø-jordemødre på Ærø

Hjemmefødsel og jordemoderkonsultation på Ærø Sygehus

Vagthavende  Ø-jordemoder træffes døgnet rundt på: 30 30 68 69

På Ærø Sygehus kan du besøge ø-jordemoderen, og du kan vælge at føde på vores hjemmefødestue. 

Mens du er gravid, kan du være tilknyttet jordemoderkonsultationen på Ærø Sygehus. Din læge vil henvise dig til jordemoderen, og du vil blive indkaldt til din første tid.

Under din graviditet vil jordemoderen henvise dig til fødselsforberedelse og andre aktiviteter. Når du har født, kan du stadig kontakte jordemoderen med spørgsmål, både om dig selv og om barnet. 

Hjemmefødsel på Ærø

Sammen med jordemoderen kan du beslutte, hvor og hvordan du gerne vil føde. 

Ærø Sygehus har en hjemmefødestue med seng og fødekar, som du kan bruge. Du kan også vælge at føde i dit eget hjem med hjælp fra ø-jordemoderen.

Du skal være opmærksom på, at der under en hjemmefødsel, både hos dig selv og på Ærø Sygehus, ikke vil være læger eller sygeplejersker til stede. Hvis der opstår uventede komplikationer under din fødsel, vil du blive overflyttet til Svendborg Sygehus eller Odense Universitetshospital. Overflytningen vil ske med færge eller med helikopter, og jordemoderen vil følge dig hele vejen.

Fødsel på fødeafdeling

Hvis der er komplikationer eller særlige risici under din graviditet, din fødsel eller hos dit barn, anbefaler vi, at du føder på Svendborg Sygehus eller Odense Universitetshospital. Beslutningen træffer du i samarbejde med din jordemoder. 

Vælger du at føde på Svendborg Sygehus, vil du blive indlogeret i Svendborg op til din terminsdato. Så kan du hurtigt komme til Svendborg Sygehus, når din fødsel går i gang. 

Fødeafdelingerne på Svendborg Sygehus og Odense Universitetshospital er ud over jordemødre bemandet med fødselslæger, børnelæger og et anæstesiberedskab bestående af anæstesilæge og anæstesisygeplejerske. Det er den bemanding, Sundhedsstyrelsen anbefaler på et fødested. 


Henvend dig her, hvis du har generelle henvendelser til Gynækologisk Obstetrisk Afdeling

Ærø Jordemoderkonsultation

Ærøskøbing Sygehus. Sygehusvejen 18, 5970 ÆrøskøbingMere information:
Hvis du har behov for at komme i direkte kontakt med jordemoderkonsultationen i Ærøskøbing, kan du kontakte jordemødrene på deres vagttelefon tlf. 30 30 68 69.

Hvis du har behov for at tale med en jordemoder eller ønsker at aflyse/ændre din tid til jordemoderkonsultation, er du velkommen til at kontakte Fyns Jordemoderpraksis på tlf. 65 41 57 41 (alle hverdage ml. kl. 9-12)

APPFWU02V