Skip til primært indhold

Ronald McDonald-hus sikrer overnatning for familier med alvorligt syge børn ved det nye OUH

Fynske NJ Gruppen begynder at bygge i første halvdel af 2023

Tirsdag den 22. november var der gæster på byggepladsen ved det nye OUH. De var særligt interesseret i den del af byggeriet, hvor H.C. Andersen Børne- og Ungehospital holder til.

I første halvdel af 2023 starter byggeriet af et Ronald McDonald Hus nemlig ved Nyt OUH i Odense, og det bliver det fynske entreprenørselskab NJ Gruppen, der skal stå bag byggeriet til 32 millioner kroner. Byggeriet er finansieret af Ronald McDonald BørneFond. Og det var repræsentanter fra de to organisationer, som for nylig var på besøg.

Et Ronald McDonald-Hus er et midlertidigt hjem, hvor familier med alvorligt syge børn mellem 0 og 18 år kan bo gratis, så længe deres barn er indlagt. Foruden den indlagtes forældre er det muligt for søskende såvel som bedsteforældre at bo der.

Det odenseanske hus bliver den anden af sin slags i Danmark. Indtil videre har mere end 2300 familier haft gavn af et lignende tilbud ved Rigshospitalet.

Når det nye byggeri på cirka 1400 kvadratmeter står færdigt, vil der være plads til 12 familier i store familieværelser. De vil have adgang til fælles køkken, stuer, indendørs opholds- og legearealer samt en udendørs ”legegård”.

Familierne vil være visiteret af sygefagligt personale på OUH. Det skal sikre, at det er de familier med det største behov, der får mulighed for at bo i huset.

APPFWU02V