Skip til primært indhold

Tryllebjergets kalender

Gode oplevelser

December 2023

Nu er julelysene tændt til stor glæde for alle der færdes på H.C. Andersen Børnehospital. Lys-dekorationen er en julegave fra Madsen Danec Event Teknik.

Regitze fra Regitzes Have har lavet den eventyrlige udstilling med mosnisser af materiale fra hendes egen have. Se også: https://regitzeshave.dk/ 

Børn, unge og familier på H.C. Andersen Børnehospital får ind imellem en forsmag på de koncerter, som Able Gospel Choir afholder. I denne juletid synger de naturligvis julesange og man må bare overgive sig og klappe med, når Able Gospel Choir giver den gas.

Se også: http://www.ablegospelchoir.dk/   

Sommerfugleeffekten foregår i nichen ved Eventyrtorvet. I 2023 arbejder Pia fra Sommerfugleffekten med lanterner, der dekoreres. Børn, unge og søskende får selvfølgelig deres egen lampe med hjem, inkl. et lille LED-lys. Pia vil gerne taget et billede af lanternerne og lægge på Instagram, men kun hvis du selv ønsker det. Kig forbi og vær med, så længe du har lyst.

Se også: www.sommerfugleeffekten.com 

Claus Bager, sygehusbager på Odense Universitetshospital har atter fået sponsoreret marcipan fra Odense Marcipan. Igen i år er det Elever fra Kold College, som man kan møde i jule marcipanværkstedet i nichen ved Eventyrtorvet. Et værksted der byder på julekreativitet. For dem, der ikke kun tænker på at putte marcipan i munden, vil det være muligt at lave små figurer til at tage med hjem. ”Marcipanværkstedet” er resultatet af et mangeårigt godt samarbejde med Odense Marcipan ligesom også andre grossister bidrager med råvarer til eksempelvis ”brødgrise”.

Se også: http://www.odense-marcipan.dk/ 

Tryllekunstner Birger Vest, kommer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik og HM4 og H1. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid der skaber grundlag for trylleri og magi med god afstand på H.C. Andersen Børne og Ungehospital, OUH.

Se også: www.birgervest.dk og https://kidsaid.dk/ 

Du vil kunne se UGLER i nichen ved Eventyrtorvet. Det er ikke svært at få øje på de store ugler, men især den lille populære pygmæugle er populær og hygger sig hver gang den besøger os – det er tydligt at se for den kommer altid med de små anerkendende knirk.

Se også: https://www.facebook.com/UgleRiget/ 

Traditionen tro vil Torben Iversen underholde os alle med sin juleteaterforestilling på Eventyrtorvet hvor Julius og hans nisser synger og danser julestemningen frem med genkendelige toner. Slutteligt vil Julius dele juleguf ud til alle børn/unge. Juleguf poserne er sponsoreret af vores sygehus købmand.

Vi får besøg af en gruppe unge piger, der samles for at fejre Lucia sammen med os.

Deres mål er at sprede smil og glæde. Gennem deres indsats ønsker de at bringe lys og varme til os alle, nu hvor det er jul.

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en buket eventyr. Hun besøger på skift H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik og HM4 og H1, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også Connie Olsen http://www.connieolsen.dk/ og KidsAid https://kidsaid.dk/ 

Vi elsker musik! Det bedste vi ved er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Men det er endnu bedre, når alle børn spiller med!  Det er igen muligt at lytte til musikken her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital – og vores faste musikere spiller igen op 2 og to på H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik og HM4 og H1.

Se også KidsAid https://kidsaid.dk/ 

Den lokal aktivitetsleder for Bamsehospitalet Odense har samlet en flok Bamselæger. I løbet af middagsstunden vil Bamselægerne undersøge og behandle alle de bamser, som opholder sig på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH. Bamselægerne vil etablere Bamsehospital på Eventyrtorvet, men kommer også på Bamsestuegang på sengestuerne: H2, Børn og Unge dagkirurgisk klinik, Børn og Unge dagmedicinsk klinik, HM4 og H1.

Se også Bamsehospitalet: http://imcc.dk/aktiviteter/bamsehospitalet/ 

”Den Musikalske Lykkepille” spiller for børn og voksne på H2

”Den Musikalske Lykkepille” er et undervisnings-, koncert - og workshopforløb, som spreder livsglæde. Musik kan noget særligt, som ord og sprog ikke kan. Den Musikalske Lykkepille er Lone Wernblad der igen fast vil besøge H.C. Andersen Børne og Ungehospital. Den legende lette musikalske tilgang, har formået at skifte børnenes fokus fra en hverdag. Musikken og legen bringer glæde og leg til livet på hospitalet.

Se også: https://denmusikalskelykkepille.dk/ 

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en buket eventyr. Hun besøger på skift H2, H-Dagafsnit, HM4 og H7. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik og HM4 og H1, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også Connie Olsen http://www.connieolsen.dk/ og KidsAid https://kidsaid.dk/ 

Foto og optagelser

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital får af og til besøg af Pressen, der gerne vil filme eller fotografere, ligesom der også kan blive fotograferet til OUH's egne medier og vores eksterne samarbejdspartneres.

Man kan altid sige nej tak til at blive fotograferet!

Alle, der bliver fotograferet til medier eller sociale medier på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, skal underskrive en samtykkeerklæring fra OUH, hvor det fremgår, hvem der fotograferer og til hvilket formål.

APPFWU01V