Skip til primært indhold

Tryllebjergets kalender

Gode oplevelser

Maj 2024

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en buket eventyr. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr. Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også Connie Olsen og Kidsaid.dk

Vi elsker musik! Det bedste, vi ved, er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Det er endnu bedre, når alle børn spiller med! Det er igen muligt at lytte til musikken her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital – og vores faste musikere spiller igen op 2 og to på H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1. 

Se også Kidsaid.dk

Den kreative workshop Sommerfugleeffekten foregår i nichen ved Eventyrtorvet. I 2024 er det muligt at dekorere nye ”elementer” udviklet af Pia – elementer, man er velkommen til at komme og dekorere i nichen ved Eventyrtorvet. Børn, unge og søskende får det, de laver, med hjem, inkl. et lille LED-lys. Pia vil gerne tage et billede af installationerne og lægge på Instagram, men kun hvis du selv ønsker det. Kig forbi og vær med, så længe du har lyst.

Sommerfugleeffekten

Fik du ikke hilst på din yndlings maskot sidste år, får du nu muligheden, når maskotter fra hele landet kommer og siger hej ved indgang 60 (ved regn på Eventyrtorvet). Der må luftkrammes og selvfølgelig tages masser af billeder. Håber vi ses til en rigtig Maskot stund ved indgang 60, H.C. Andersen Børne og Ungehospital, OUH.

Tryllekunstner Birger Vest kommer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1. Oplev magi, der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre.

Det er KidsAid, der skaber grundlag for trylleri og magi med god afstand på H.C. Andersen Børne og Ungehospital, OUH.

Se også: Birger Vest og Kidsaid.dk

Flotte ugler der fast kommer på besøg. Det er ikke svært at få øje på de store ugler, men især den lille populære pygmæugle er populær og hygger sig hver gang, den besøger os. Det er tydligt at se, for den kommer altid med de små anerkendende knirk.

Se mere på: Ugleriget

Hver 2. måned ruller skønhedsklinikken frisør By Holst og Cecilie´s neglekunst ind på H.C. Andersens Børne- og Ungehospital. Her vil vi kaste en masse glimmer, skønhed og glæde, over alle prinser og prinsesser.

På dagen vil Katrine fra By Holst lave smukt hår med f.eks. fletninger, strithår, krøller eller de sejeste hårtattos. Alt imens Cecilie's neglekunst tryller de flotteste negle frem i alle regnbuens farver.

Vi får kl.10:00 besøg af Benny Andersen og hans gode venner, Jan Laugesen og Poul Parning, som før har besøgt H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Her viste Benny sammen med sine venner, hvordan man kan bevæge sig op og ned ved hjælp af tove. Denne gang bruger de igen formiddagen på at lave nogle ”klatre-, løfte- og legebaner” på Eventyrtorvet, hvor børn, unge og deres forældre fra 12:30 – 13:30 vil kunne prøve nogle forskellige fysiske udfordringer sammen. Så kom endelig hvis du har mod på højde.          Det er SiemensGamesa, der står bag event, Sjov med reb.

Mød formidlere fra Naturama, når de bliver LIVE-streamet direkte fra Naturama med de mange spændende dyr til Sygehusskolen på OUH. Oplev de skøre og mærkelige historier om dyr, der lever og har levet i Danmark. Sammen med nutidige fortællinger får I også et indblik i dyrenes færden i den danske og nordiske natur.

Se mere på Naturama og Fjord & Bælt

Spiller for børn og voksne på H2

”Den Musikalske Lykkepille” er et undervisnings-, koncert - og workshopforløb, som spreder livsglæde. Musik kan noget særligt, som ord og sprog ikke kan. Den Musikalske Lykkepille er Lone Wernblad og Bergur Fonsdal Johannesen, der igen fast vil besøge H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Den legende, lette musikalske tilgang har formået at skifte børnenes fokus fra en hverdag. Musikken og legen bringer glæde og leg til livet på hospitalet.

Se også: Den musikalske lykkepille

Spiller sammen med børn og unge i OUH Skolen. 

Vi elsker musik! Det bedste, vi ved, er at spille glade børnesange og smukke musikstykker. Det er endnu bedre, når alle børn spiller med! Det er igen muligt at lytte til musikken her på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital – og vores faste musikere spiller igen op 2 og to på H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1. 

Se også: Kidsaid.dk

En spændende og kreativ lørdag formiddag i ReMida Odense, Toldbodgade 5-7. På familiedagen kan børn og unge boltre dig frit med ReMidas materialer i det store værksted. Indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og Børne- og Ungdomspsykiatri Odense har, sammen med deres familier, mulighed for at besøge ReMida Familiedag – man skal blot henvende sig til personalet på sin afdeling, som kan hjælpe med at udfylde den gyldig entrebillet.

Se også: ReMida

Den lokal aktivitetsleder for Bamsehospitalet Odense har samlet en flok bamselæger. I løbet af middagsstunden vil bamselægerne undersøge og behandle alle de bamser, som opholder sig på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Bamselægerne vil etablere Bamsehospital på Eventyrtorvet, men kommer også på Bamsestuegang på sengestuerne: H1, H2 og HM4, men de vil også være at finde i de 4 Børne- og Ungeklinikker.

Se også: Bamsehospitalet

Tryllekunstner Birger Vest kommer på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital med trylleri og magi, så man ikke tror sine øjne. Han vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1. Oplev magi der er sjovt og overraskende for børn i alle aldre. Det er KidsAid, der skaber grundlag for trylleri og magi med god afstand på H.C. Andersen Børne og Ungehospital, OUH.

Se også: Birger Vest og Kidsaid.dk

Dansk Veteranbil Klub, Fyns afdeling kommer igen med deres flotte Veteranbiler, en dag hvor bilerne kan beundres, og man kan få svar på spørgsmål, om de imponerende køretøjer. Klubbens medlemmer ser frem til disse traditionsrige køredag. Veterankøretøjer er støvsuget, pudset og poleret, så de kan vises frem ved indgang 60.

Se mere: Veteran bilklub

Fortæller Connie Olsen kommer til Børne- og Ungehospitalet med en buket eventyr. Connie er en rutineret fortæller, der har fortalt mange historier for børn og voksne. Connie vil på skift besøge H2, H- dagkirurgisk Klinik, H- dagmedicinsk Klinik, HM4 og H1, hvor hun vil fortælle for de børn, der har lyst til et rigtig godt eventyr.

Det er KidsAid, der skaber grundlag for fortællinger på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, OUH.

Se også: Connie Olsen og Kidsaid.dk

Foto og optagelser

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital får af og til besøg af Pressen, der gerne vil filme eller fotografere, ligesom der også kan blive fotograferet til OUH's egne medier og vores eksterne samarbejdspartneres.

Man kan altid sige nej tak til at blive fotograferet!

Alle, der bliver fotograferet til medier eller sociale medier på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, skal underskrive en samtykkeerklæring fra OUH, hvor det fremgår, hvem der fotograferer og til hvilket formål.

APPFWU01V