Skip til primært indhold

Bygningssnedker

En bygningssnedker arbejder typisk i træ og laver døre, vinduer, møbler og inventar. På uddannelsen lærer du om de mange træsorter, og du lærer at arbejde med værktøj og maskiner.

Om uddannelsen 

Du lærer at rådgive kunder og forklare, tegne og bygge efter kundens ønsker. Det kræver kreativitet og kundepleje.

Som bygningssnedker arbejder du tit sammen med andre håndværkere på værksted eller byggeplads. Du kan fx ansættes i snedker- og tømrervirksomheder, i entreprenørvirksomheder eller i træindustrien. Du kan også starte egen virksomhed.

På uddannelsen lærer du at fremstille vinduer, døre, trapper og andet inventar i bygninger, fx paneler, skillevægge og lofter. Materialet er typisk træ, men der kan også være tale om andre typer materiale. Du får en grundlæggende viden om byggeri og energi.

 

Håndværk og industriel produktion

Du lærer at bruge computerstyrede programmer til design og fremstilling på større maskiner i en industriel produktion.  Du lærer også at bruge hænderne og udføre det traditionelle håndværk med håndværktøj.

 

Materialer og arbejdstegninger

Du får viden om de forskellige materialer og lærer at lave arbejdstegninger og bruge håndværktøj.

 

Kundekontakt

En del af arbejdet som bygningssnedker er at samarbejde med andre fagområder og tale med kunder. Du lærer fx at montere præfabrikerede døre, vinduer og gulve ude hos kunden. 

 

Læreplads 

Du skal selv finde en læreplads og indgå en skriftlig uddannelsesaftale med lærestedet. Du vil få hjælp og vejledning fra erhvervsskolen. På www.lærepladsen.dk  finder du ledige lærepladser. 

 

Uddannelsesforløbet på OUH

På OUH har vi en kombinationsaftale med eksterne tømrer/snedker firmaer. Kombinationsaftalen betyder at der er flere læresteder der går sammen om at dække et samlet uddannelsesforløb. I din tid som lærling vil du derfor have et forløb på OUH og derefter et forløb hos en ekstern tømrer/snedker. Herved sørger vi for, at du opnår den fulde praktiske oplæring. 

 

 

På UddannelsesGuiden (ug.dk) kan du læse mere om uddannelsen. 

Thomas Bossen Rich

Funktionsleder for Snedker & Maler Udenoms arealer & flytning

Bygningsdrift og -service


+45 24 52 79 24
APPFWU02V