Skip til primært indhold

Rejsegilde på Steno Diabetes Center Odense

I slutningen af 2023 flytter Steno Diabetes Center Odense ind i 20.000 nye kvadratmetre, som bygges i forbindelse med det nye OUH. Den nye bygning kommer til at danne ramme om forebyggelse, behandling og forskning inden for diabetes, som er en af de kroniske sygdomme, der rammer allerflest danskere.

Mandag den 27. juni blev der fejret rejsegilde for det kommende Steno Diabetes Center Odense, der forventes at stå klar i slutningen af 2023. Foto: Jens Wognsen

Mandag den 27. juni blev der fejret rejsegilde for det kommende Steno Diabetes Center Odense, der forventes at stå klar i slutningen af 2023. Foto: Jens Wognsen

Den 27. juni var der rejsegilde for Steno Diabetes Center Odense (SDCO), som i starten af 2024 rykker ind i et helt nybygget center på det nye OUH.

Håndværkere og samarbejdspartnere var inviteret til at se og fejre byggeriet.

Den 20.000 kvadratmeter store bygning kommer til at danne ramme for et af Europas største centre for forebyggelse, behandling og forskning inden for diabetes. En diagnose, som har ramt omkring 280.000 danskere, hvor 70.000 bor i Region Syddanmark.

Blandt deltagerne til rejsegildet var sanger Jakob Sveistrup, der selv har en datter med type 1-diabetes, og guitarist Dennis Flacheberg. De spillede en række sange til rejsegildet, bl.a. sangen "Only one you", som er dedikeret til Jakobs datter Kamille. Hun fik diabetes i januar 2013.

Blandt de øvrige gæster til rejsegildet var regionsrådsformand Stephanie Lose (V), som holdt tale under arrangementet.

- Diabetes er en af de kroniske sygdomme, som rammer flest danskere. Det er en sygdom, som fylder meget for dem, der har den, og for deres familier. Jeg er utrolig glad for, at Steno Diabetes Center næste år kan flytte ind i helt nye lokaler. Og at bliver produceret viden og behandling, som kan højne livskvaliteten hos personer med diabetes, så sygdommen ikke fylder mere end højst nødvendigt.

Alle specialerne under ét tag

Steno Diabetes Center Odense blev etableret den 1. januar 2018 og er støttet af en 10-årig bevilling fra Novo Nordisk Fonden. Centeret har til formål at styrke diabetesindsatsen i Region Syddanmark og samarbejdet mellem relevante parter på diabetesområdet, herunder regionens sygehuse, kommunerne og almen praksis.

Med det nye center kommer alle diabetesrelaterede specialer under ét tag.  

- Vi samler sundhedsvæsenet omkring borgeren i stedet for, at borgeren skal tilpasse sig sundhedsvæsenet. I dag skal unge for eksempel overflyttes fra børneafdelingen til voksenambulatoriet, når de fylder 18, men fremover skal de blive ved med at komme til kontrol i det hus, som de kender og er vant til at komme i, lød det fra Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling.

Novo Nordisk Fonden og Region Syddanmark finansierer i fælleskab projektet med Novo Nordisk Fonden som største bidragsyder.

Centeret kommer til at bestå af ca. 12.000 kvadratmeter klinisk behandlingsområde, forskning og undervisningsfaciliteter foruden en parkeringskælder på godt 4.000 kvadratmeter. Derudover indgår i byggeriet en forbindelsesgang mellem det somatiske sygehus i vest og psykiatrisygehuset i øst.

APPFWU01V