Skip til primært indhold

Vil du have tjekket, hvordan din lever har det?

Ca. 30% af Danmarks befolkning har fedtlever og omkring en tredjedel udvikler leverbetændelse , hvor der ophobes arvæv i leveren. Har du type 2 diabetes eller et BMI over 30, er det med til at øge risikoen for at udvikle NASH, som ubehandlet kan føre til skrumpelever. Selv om man har leverbetændelse, har man ofte ingen symptomer, og det er derfor svært at vide, om man har det.

Vil du have tjekket, hvordan din lever har det?

I januar har du muligheden for en drop-in leverskanning på OUH’s Center for Leverforskning, hvis du har type 2 diabetes, et overforbrug af alkohol eller et BMI på 30 eller derover:

Ca. 30% af Danmarks befolkning har fedtlever og omkring en tredjedel udvikler fedtleverbetændelse, hvor der ophobes arvæv i leveren.

Har du type 2 diabetes, et overforbrug af alkohol eller et BMI over 30, er det med til at øge risikoen for at udvikle leverbetændelse, som ubehandlet kan føre til skrumpelever. Selv om man har leverbetændelse, har man ofte ingen symptomer, og det er derfor svært at vide, om man har det.

Har du type 2 diabetes, et overforbrug af alkohol eller et BMI på 30 eller derover, kan du hele januar 2024 få tilbudt en leverskanning:

Mød op uden tidsbestilling mandag-torsdag mellem kl. 9:00 og 14:00 på Center for Leverforskning, indgang 112, 11. sal på Kløvervænget 10, OUH i Odense. OBS: Inden du møder op, skal du huske at være fastende i mindst 3 timer op til scanningen, som tager ca. 10 minutter.

Leverskanning
APPFWU02V