Skip til primært indhold

Det nye OUH skal udvides med 50 sengepladser

Ændringen af det nye OUH’s optageområde betyder, at hospitalet får brug for flere sengepladser. Derfor har regionsrådet besluttet at udvide det nye OUH med en femetagers tilbygning med plads til 50 senge. Tilbygningen, der forventes at koste 100-140 mio. kr., skal stå færdig samtidig med det øvrige hospitalsbyggeri.

Illustration, der viser placering af den nye tilbygning på hospitalets vestlige ben.

Den nye tilbygning skal kobles på hospitalets vestlige ben i forlængelse af Fælles Akutmodtagelsen (FAM).

Byggekraner og håndværkere får lov at arbejde lidt mere på byggeriet af det nye OUH. Det står klart, efter regionsrådet på deres møde 19. juni 2023 har godkendt planerne om at udvide hospitalet med en ca. 3.200 m2 stor tilbygning i fem etager, der kan rumme 50 sengepladser og 5-7 akutte ambulantpladser.

Udvidelsesplanerne er en konsekvens af, at der sidste år blev ændret på hospitalets optageområde, i forbindelse med at regionsrådet fastlagde, at patienter fra Kerteminde og Assens kommuner samt de nordlige dele af Nyborg og Faaborg-Midtfyn kommuner i fremtiden hører under OUH frem for Svendborg Sygehus. Ændringen betyder, at aktiviteter, der svarer til 50 sengepladser, flytter fra Svendborg Sygehus til OUH og dermed også til det nye OUH, der er under opførsel.

Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark, siger:

- Da vi i sin tid planlagde byggeriet af det nye OUH, vidste vi ikke, at optageområdet ville blive ændret. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en løsning, hvor vi på relativt kort tid kan udvide antallet af sengepladser. Jeg er samtidig glad for, at vi har fundet en model for udvidelse, der giver den samme kvalitet på sengepladser som på det øvrige nye OUH, og som sikrer, at sengepladserne står klar til patienterne, når byggeriet af det nye OUH er færdigt.

Skal være klar til patienter samtidig med det øvrige byggeri

Den nye tilbygning skal kobles på hospitalets vestlige ben i forlængelse af Fælles Akutmodtagelsen (FAM) og skal være en naturlig del af den øvrige bygningsmasse. På den måde kan udvidelsen opføres separat, og den vil ikke påvirke det eksisterende byggeri på andre måder, end at den gangbro, der skal opføres mellem FAM og heliporten, bliver kortere og dermed billigere end oprindelig planlagt.

Tilbygningen vil få samme struktur som hospitalets øvrige sengeområder og kommer til at indeholde en stueetage, en logistiketage og tre sengeetager. Udvidelsen skal stå klar, samtidig med at patienter og medarbejdere tager det øvrige nye OUH i brug.

Udvidelsen forventes at koste mellem 100 og 140 mio. kr. og skal finansieres af regionale anlægsmidler de kommende år.

Byggeplanerne blev godkendt på regionsrådsmødet 19. juni. 2023. SF og Enhedslisten stemte imod forslaget.

Vi oplever desværre tekniske problemer med vores nyheder. Du kan prøve at vende tilbage på et senere tidspunkt. Vi beklager ulejligheden.

APPFWU02V