Skip til primært indhold

Patienter og pårørende: Vil du være med?

Bliv forskningsven

Hvad er en forskningsven?

Forskningsvenner er frivillige patienter og pårørende tilknyttede Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P), som ønsker at blive informeret om og bidrage til udviklingen af ny forskning på OUH.

Hvorfor blive forskningsven hos Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende?

Som forskningsven forpligter du dig ikke til noget; vi holder dig orienteret om vores arbejde via vores nyhedsbreve, så du kan følge med i fremtidens forskning på OUH.

Har du lyst til at bidrage som forskningsven til ny forskning på OUH, kan du f.eks.:

 • Foreslå idéer til forskning, som du mener, at vi bør undersøge
 • Indgå i projektarbejdsgrupper
 • Være medansøger på fondsansøgninger og medforsker ved finansierede projekter
 • Komme med forslag til det sprog, vi bruger, og hjælpe os med at udforme resuméer i et klart og forståeligt sprog
 • Deltage i et introduktionsmøde for forskningsvenner
 • Blive inviteret til at deltage i konferencer
 • Høre om forskningsmuligheder fra forskellige forskningsenheder på OUH
 • Modtage vejledning, så du bliver klar til at indgå i forskellige dele af forskningsprojekter på OUH
 • Bliv matchet med forskere og arbejd med forskningsidéer indsendt af patienter og pårørende
 • Give feedback på dine oplevelser som forskningspartner
 • Noget, der ikke er på vores liste, som du mener burde være her? Kontakt os!

Din rolle som forskningsven aftales i begyndelsen af dit samarbejde med en forskningsenhed og forventningsafstemmes indbyrdes, så både du som patient eller pårørende og den forsker, du samarbejder med, er enige om, hvad I gensidigt forventer af hinanden.

Som forskningsven bliver din vigtigste rolle i samarbejdet med forskere at bidrage med afsæt i dine egne oplevelser/erfaringer som nuværende eller tidligere patient eller pårørende til en patient.

Alle nye forskningsvenner inviteres til et introduktionsmøde, hvor vi fra ForSa-P fortæller mere om os selv og om dine muligheder som forskningsven, så du kan vurdere, hvilke projekter du finder spændende og relevante for dig at deltage i.

Nogle af fordelene ved at blive forskningsven 

 • Mød andre patienter og pårørende og del dine erfaringer
 • Lær om forskningsprocessen og få nye kompetencer
 • Bidrag til ny forskning på OUH
 • Kom til vores sociale arrangementer!

Hvad kan du forvente?

Vi inviterer vores forskningsvenner til en række forskellige typer af møder, aktiviteter og arrangementer. Vi afholder arrangementer for at støtte vores arbejde i ForSa-P – f.eks. ”hvordan planlægges introduktionsmøder for nye forskningsvenner.” VI afholder også arrangementer for forskere tilknyttet OUH, som søger patienter og pårørende til at hjælpe dem med deres forskning.

Vi informerer dig om kommende arrangementer via vores nyhedsbrev, personlige e-mails, på vores hjemmeside, Facebook og LinkedIn. Personlige e-mails er e-mails, der sendes til dem af jer, der har angivet, at I har en særlig interesse i en bestemt sygdom eller en bestemt type forskning.

Som forskningsven vil du blive inviteret til at deltage i specifikke forskningsmuligheder via e-mail. I e-mailens emnelinje vil der være vigtige oplysninger om mødets emne. Det skulle give dig nok information om, hvad mødet handler om – så du hurtigt kan se, om det er interessant for dig. Du kan derfor vælge at deltage i de møder, som er mest interessante og relevante for dig.

Mødetilmelding er ikke bindende. Hvis du tilmelder dig til et møde, men der kommer noget i vejen og du ikke kan komme, er det også helt i orden! Du skal bare give os besked så hurtigt som muligt.

Vores ForSa-P-møder er venlige og uformelle. Du vil blive behandlet som en ligeværdig partner og ekspert. Hvis du gerne vil tale med en forskningsven, der har deltaget i et møde, kontakt os. Du kan også kontakte Mikkel og mødes med ham, før du deltager i et af vores møder. Hun kan forklare, hvordan vi afholder vores aktiviteter. Janni har tidligere arbejdet på forskelige forskningsprojekter som patient- og pårørenderepræsentant og er altid parat til at fortælle dig om sine erfaringer. Tag endelig kontakt til os!

Janni Eriksen-Jensen

Patient- og pårørendeleder

Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P)


21 73 28 84 Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende

Mikkel Korsgaard Bork

Samskabelseskoordinator

Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P)


24 20 57 47

Hvordan arbejder vi i ForSa-P med patienter og pårørende?

Vi holder altid en “kaffe- og tepause” 20 minutter før arrangementet eller mødet starter. Denne del er valgfri! Vi har planlagt disse ekstra 20 minutter for at give dig tid til at ankomme og få en uformel snak med ForSa-P kollegerne og andre forskningsvenner over en kop kaffe eller te og nogle småkager/frugt/lidt sødt.

Gennemførelse af vores aktiviteter: nogle venlige regler

 • Respekt: Vi er enige om at behandle andre forskningsvenner og ForSa-P medarbejdere med respekt og høflighed uanset baggrund.
 • Fortrolighed: Alt, hvad vi siger eller deler på vores møder, forbliver ”mellem os”.
 • Kommunikation: Lad hinanden tale på skift.
 • Tidsplan: Prøv at holde dig til emnet under møderne. Vi har en moderator på hvert møde, som kan guide dig tilbage til dagens emne, så vi kan afslutte mødet/arrangementet i tide.
 • Time-out: Hvis du har brug en pause, er du velkommen til at forlade lokalet.
 • Intellektuel ejendomsret: Respekt for fortrolighed i forbindelse med drøftede projekter.
 • Vi er forpligtede til at sikre ligestilling, mangfoldighed og integration.

Andre ting, du skal huske!

 • Ingen er “bare” noget som helst, så ingen skal føle sig presset til at sige: ”jeg ved godt, at jeg bare er patient/forælder/ …”. Alles mening værdsættes lige meget.
 • Der findes ikke noget, der hedder et dumt spørgsmål eller en dum kommentar.
 • Hvis der er uenighed med en anden forskningsven eller en ForSa-P-medarbejder, beder vi dig om at give os besked (kontakt en af de andre medarbejdere).

Frokost og forfriskninger

Vi sørger for te, kaffe og småkager/frugt/lidt sødt, inden mødet starter. Nogle gange serverer vi en frokost på vores møder. Dette er en uformel frokost med sandwiches. Giv os besked, hvis du har allergier eller andre hensyn, når du tilmelder dig et møde.

Udgifter

Du kan få godtgjort rimelige transport- og børnepasningsomkostninger for at deltage i et møde eller et arrangement. Vi udleverer formularerne til dig på mødet. Du kan finde yderligere oplysninger om vores politikker og formularer for udgifter og anerkendelse af udgifter under fanen Praktiske informationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv forskningsven hos ForSa-P

Herunder kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du kan holde dig informeret om, hvad rører sig i vores center og på forskningsfronten i forhold til projekter med patienter og pårørende.

Du kan også blive forskningsven med mulighed for at blive kontaktet med henblik på at deltage i forskningsprojekter.

Vi ser frem til at høre fra dig!

 

Ønsker du at være forskningsven, eller har du spørgsmål til forskningen, kan du kontakte:

Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P)

Indgang 102, Kløvervænget 8B, 500 Odense C


24 20 51 34

Mere information:
Mandag - torsdag: kl. 8.00 - 15.00
Fredag: kl. 8.00 - 13.00

Mikkel Korsgaard Bork

Samskabelseskoordinator

Center for Forskning Sammen med Patienter og Pårørende (ForSa-P)


24 20 57 47
APPFWU01V