Skip til primært indhold

Forskningsprojekt: Vil du gerne beskytte dit barn mod meningitis?

Et nyt forskningsprojekt på OUH søger raske børn i alderen 6-7 måneder. Projektet skal afgøre, hvilke af to vacciner, der virker bedst mod meningokok-bakterien, som bl.a. kan give smitsom meningitis.

Nu har du mulighed for at få én af to vacciner mod meningokok-bakterien til dit barn som en del at et nyt forskningsprojekt. 

Formålet med forskningsprojektet er at finde den bedste vaccine mod invasiv meningokoksygdom (IMS). Meningokoksygdom kan vise sig som meningitis (infektion af hjerne- og rygmarvshinderne), blodforgiftning eller lungebetændelse.

Forskningsprojektet skal hjælpe med at afgøre, om den nye vaccine MenQuadfi®-vaccine virker lige så godt som Nimenrix®-vaccinen, der indtil videre er den eneste meningokokvaccine, der er godkendt til vaccinering fra barnet er 6 uger gammelt, når den gives i 2 doser (en primær dosis og en booster-dosis).
Den nye MenQuadfi® er allerede godkendt til børn over 12 måneder og brugt uden sikkerhedsproblemer på mere end 9000 spædbørn i alderen fra 6 uger og opefter i flere lande.

Dit barn kan være egnet til at deltage, hvis han/hun:

1. Er mellem 6 og 7 måneder

2. Er rask (som fastslået i en medicinsk evaluering)

Hvis du er kvalificeret, kan du gratis få:

1. MenQuadfi® eller Nimenrix®-vaccinen mod meningokok-bakterien

2. Nøje lægebehandling og opfølgning i hele forsøgets forløb

3. Refundering af transportudgifter ud fra statens takst

Sådan bliver forløbet

Studiet vil vare ca. 8½ måned og omfatter fire personlige fremmøder på Infektionsmedicinsk Afdeling Q på OUH samt to opfølgende telefonsamtaler.

Under det første besøg vil lægen afgøre, om barnet er medicinsk kvalificeret til at deltage.

Hvis barnet er kvalificeret, vil det tilfældigt blive tildelt enten vaccinen, MenQuadfi®, som skal testes i studiet, eller den anden vaccine, Nimenrix®.

Kontakt os for at få mere at vide:

OUH.Q.forskning@rsyd.dk
Telefon: 2924 1522
Vi besvarer opkald i det omfang vi kan. Ønsker du, at vi ringer tilbage, læg da en besked med navn og telefonnummer på telefonsvaren eller send en mail.

OUH
APPFWU01V