Skip til primært indhold

Uddannelse og undervisning

Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S uddanner læger, sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistentelever og lægesekretærelever.

Afdelingen er undervisningsklinik ved Syddansk Universitet i Odense, som årligt uddanner ca. 100 lægestuderende og bidrager til videreuddannelse af såvel speciallæger i sygdomme i mave-tarm-kanalen, lever, galdeveje samt bugspytkirtel som speciallæger i almen medicin (praktiserende læger).

Endvidere indgår afdelingen i forskeruddannelsen ved Syddansk Universitet i Odense, ligesom der uddannes sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistentelever samt lægesekretærelever.

Du kan læse mere om uddannelse på OUH generelt her.

Uddannelsestilbud d. 10. november 2022

Den 10. november 2022 afholdes nationalt sygeplejekursus i behandling af øvre gastrointestinal blødning i Odense. Kurset udbydes i samarbejde mellem Afdeling for medicinske mavetarmsygdomme S, Odense Universitetshospital og Klinisk institut, Syddansk Universitet.

Kurset er målrettet sygeplejersker, der i det daglige arbejder med patienter med øvre gastrointestinal blødning enten på FAM, i sengeafdelinger eller i endoskopiafsnit i hele landet.

Kursisterne vil få:

  1. undervisning i sygeplejemæssige aspekter af håndtering af patienter med øvre gastrointestinal blødning
  2. en opdateret viden inden for den medicinske, kirurgiske og radiologiske behandling af patientgruppen
  3. undervisning i optimal endoskopisk behandling, herunder mulighed for selv at afprøve det endoskopiske udstyr og endoskopi på simulator
  4. viden om håndtering af den akutte patient, herunder kredsløbsstabiliserende behandling af de svært ustabile patienter og tolkning af a-punkturer
  5. superviserede øvelser i simulationscenter med feedback angående håndtering af patienter med gastrointestinal blødning
  6. og meget andet

Kurset afholdes på OUH (lokale oplyses ved tilmelding).

Af hensyn til at holde et højt fagligt niveau afsluttes kurset med en test inden udlevering af kursusbevis. Det forventes at kursisterne minimum har et års erfaring med håndtering af patienter med gastrointestinal blødning.

Kurset afsluttes med fællesmiddag på Restaurant Oluf Bagers Gård, hvor der er mulighed for at mødes og diskutere med de øvrige kursister under mere løse forhold.

Kursusgebyr: 2.500 kr. Refusion ikke muligt efter endelig tilmelding. Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding sker via at skrive på denne mail: mrl@rsyd.dk allerede nu. Yderligere information gives efter tilmelding.

Mvh

Læge, Lektor, Phd. Stig Borbjerg Laursen
Chefsygeplejerske Louise Vestring

 

APPFWU01V