Skip til primært indhold

Første "sommerskole" for sygeplejestuderende på OUH

OUH har for første gang afholdt "sommerskole" for sygeplejestuderende, hvor de fik mulighed for at se, hvordan det er at være intensivsygeplejerske.

Freja Støvring

- Jeg har ikke haft mulighed for at komme i praktik på en intensivafdeling, så jeg er glad for, at jeg i stedet har fået mulighed for at prøve det af her. Det har været spændende at opleve intensivafdelingen fra første række, da de har dårlige og komplekse patienter, men jeg er blevet klædt godt på af personalet.

Sådan siger Freja Støvring, der er sygeplejestuderende på 6. semester. Hun var en af de 9 sygeplejestuderende, der deltog på vores første ”sommerskole”, hvor sygeplejestuderende fik mulighed for at se, hvordan det er at være intensivsygeplejerske.

Den intensive sommerskole løber over tre dage, og sammen med personalet på intensiv har de sygeplejestuderende kigget nærmere på pleje og behandling af intensivpatienter, det intensive udstyr, og har i fællesskab snakket om den akutte sygepleje. Samtidig har de haft besøg af en tidligere intensivpatient, der fortalte om sit forløb, og de studerende har også snakket med en nyuddannet sygeplejerske ansat på intensiv.

Freja kan godt se sig selv være inden for det intensive og akutte område i fremtiden. Hun tror, at hun på området kan bruge sin faglige viden og komme hele vejen rundt om patienten, og samtidig vedligeholde sin viden og lære en masse nyt.

APPFWU02V