Skip til primært indhold

Selvteststander til screening for klamydia og gonorré vinder Publikumsprisen til Danmarks største konference for offentlig digitalisering

I går vandt OUH's selvteststander til screening for klamydia og gonorré Publikumsprisen til den digitale konference #OffDig, hvor over 1.600 deltagere stemte om, hvem der skulle vinde den eftertragtede pris. 

Anerkendelsen betyder meget for deltagerne fra OUH, som var rigtig stolte over at modtage prisen. Det er klinisk sygeplejespecialist Nadja Trier Munk og oversygeplejerske Bettina Trettin fra OUH’s Hudafdeling og Allergicenter, som står bag den gode idé.   

Selvtest sikrer diskretion og frigiver tid

Med selvteststanderen kan patienterne på en enkel måde teste sig selv for klamydia og gonorré, uden at de behøver at møde op til en fysisk konsultation. På den måde har patienterne fået en fleksibel og brugervenlig løsning, der også imødekommer manges ønske om anonymitet og diskretion.

Samtidig får medarbejderne frigivet tid, da den digitale løsning har elimineret udeblivelser og optimeret både lægers og sygeplejerskernes tid. Den tid kan de i stedet kan bruge på de patienter, der er testet positive og har brug for rådgivning og behandling.

Siden oktober 2022 har ca. 1000 borgere gjort brug af selvteststanderen på Odense Universitetshospital og været med til at reducere smitte. Læs mere om selvteststanderen her: https://lnkd.in/dAFHpfqH 

Om Digitaliseringsprisen

Digitaliseringsprisen er en pris til offentlige virksomheder, institutioner og myndigheder som skaber innovative, inspirerende og effektive løsninger til gavn for borgere, erhvervsliv og myndigheder. Bag prisen står Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, HK, Rambøll, Charlie Tango og Dansk IT.

OUH var nomineret i kategorien ”Innovationsprisen”, som gik til Region Nordjylland. Alle nominerede havde derudover mulighed for at vinde "Publikumsprisen", hvis de fik flest stemmer blandt deltagerne på konferencen.

APPFWU01V