Skip til primært indhold

Skilte på det nye OUH tager patienten i hånden

Det skal være nemt, trygt og sikkert for både patienter og besøgende at finde rundt på det nye universitetshospital i Odense. Derfor har regionsrådet bevilget 24,6 mio. kr. til udendørs- og indendørsskiltning, som bliver både digital og analog.

Det nye OUH er Danmarks største nybyggede sygehus, og det skal være nemt, trygt og sikkert at finde vej på sygehuset for både patienter og besøgende, når sygehuset slår dørene op.

Derfor besluttede regionsrådet mandag at bevilge 24,6 mio. kr. til skiltning både udendørs og inde på sygehuset. Skiltningen bliver både digital og analog, altså en kombination af digitale og traditionelle skilte.

Fra stress til tryghed

Karsten Uno Petersen (S), der er formand for Udvalget for Byggeri, Indkøb og Grøn Omstilling i Region Syddanmark, siger:

- For rigtig mange mennesker kan det være en overvældende oplevelse at skulle finde vej på et sygehus, og her taler vi altså om Danmarks største nybyggede sygehus. Det er vi meget bevidste om, så vi har valgt et skiltesystem, som tager både patienter og besøgende i hånden, fra det øjeblik de ankommer til sygehuset, og til de er lige der, hvor de skal være.

Viser vejen trin for trin

Karsten Uno Petersen understreger, at sygehuset skal føles overskueligt og nemt at orientere sig i for både patienter, besøgende og ansatte. Han forklarer, at en trinvis navigation vil sørge for, at man guides fra et punkt til det næste og derfra igen videre. På den måde bliver man trinvist ledt i den rigtige retning og ikke overvældet af en masse information på en gang.

Tal, bogstaver og farver

Når man ankommer til sygehuset, vil man blive mødt af skiltning, som tydeligt anviser indgangsnummer. Den samme nummerering vil være gennemgående, når man bevæger sig rundt i bygningerne.

Også bogstaver vil være med til at vise vej. For at gøre det meget store sygehus overskueligt, bliver det inddelt i mindre områder, som bliver navngivet med bogstaver. Bogstaverne betyder, at patienter og besøgende kan finde vej over lange afstande med henvisninger til kun et bogstav.

Skilte og skærme, der skal hjælpe med at finde vej inde på sygehuset, bliver så vidt muligt placeret på samme måde ved alle indgangspartier, så der er genkendelighed fra indgang til indgang.

Sygehusets tre hovedstrøg bliver markeret tydeligt ved hjælp af belysning, farver, materialer og kunstprojekter. Forskellige farver på væggene er også med til at vise vej.

Samme design som i Svendborg

Der er gennemført et pilotprojekt på Svendborg Sygehus for at teste skilte-konceptet i praksis, inden det rulles fuldt ud på det nye OUH. Designet på skiltene i Odense vil dermed være det samme som på Svendborg Sygehus. På den måde er der genkendelighed for patienter og besøgende, som færdes på både Svendborg Sygehus og det nye OUH.

APPFWU02V