Skip til primært indhold

Stor konference til Fyn om gynækologiske sygdomme

Gynækologisk-Obstetrisk afdeling D på OUH har trukket værtsskabet for en stor international videnskabelig kongres til OUH i 2023

Gynækologisk-Obstetrisk afdeling D på OUH har trukket værtsskabet for en stor international videnskabelig kongres til OUH i 2023 og dermed bliver Region Syddanmark vært for 250 af de førende gynækologer, som dels opererer ved kikkert- og robotassisterede operationer og dels behandler kvinder med sygdommen endometriose. 

Kongressen har en vis volumen, fordi der er tale om tidligere to videnskabelige kongresser, som næste år vil blive fusioneret og afholdt som en samlet kongres.

Emnerne for de to – nu sammenlagte-  kongresser er 4th NCGE – Nordic Congress on Gynecological Endoscopy og 6th NCE – Nordic Congress on Endometriosis.

Begge emner omhandler kliniske og videnskabelige områder, hvor Gynækologisk Afdeling D har højt specialiserede funktioner og er blandt de førende gynækologiske afdelinger i Nordeuropa.

Kongressen vil dels omhandle de behandlinger af gynækologiske sygdomme, som foretages ved kikkertoperationer og robotassisterede operationer, dels behandling af kvinder med sygdommen Endometriose.

Endometriose er en udbredt lidelse blandt kvinder og rammer 10 - 20% af kvinder i den fødedygtige alder i forskellige grader af sygdommen, som typisk giver svære invaliderende menstruationssmerter og kan resultere i smerte ved samleje, infertilitet m.m.

Kongressen finder sted på Hindsgavl i Middelfart den 1. – 3. juni 2023.

Kongressen er kommet til Fyn /Regionen med støtte fra OUH, Middelfart Kommune og Destination Fyn.

Det er 9. internationale kongres som Gynækologisk-Obstetrisk afdeling har fået til OUH inden for de seneste 11 år. Overlægerne Martin Rudnicki og Bjarne Rønde Kristensen fra Gynækologisk Afdeling D står i spidsen for kongressen.

APPFWU01V