Skip til primært indhold

Byggeriet af Steno Diabetescenter indledes

Region Syddanmarks nye Steno Diabetescenter Odense vil få 9000 diabetespatienter tilknyttet. Byggemodningen er i gang men allerede nu kan du se, hvordan det 20.000 m2 store center kommer til at se ud.

Entreprenørerne fra 5E Byg er gået i gang på byggepladsen ved Nyt OUH, der skal blive til det nye Steno Diabetes Center Odense. Når det 20.000 m2 store center står klar, skal 9000 diabetespatienter være tilknyttet.

Når centeret er færdigt, kommer diabetespatienterne i endnu højere grad i fokus, fortæller centerdirektør Jan Erik Henriksen.

- Med det nye center samler vi alle specialerne i én og samme bygning, så man, uanset om man er barn, gravid eller har nyreproblemer, skal møde ind på vores center. Det bliver med andre ord sundhedsvæsenet, der samler sig om diabetespatienten og ikke omvendt, fortæller han.
I dag skal man flytte sig geografisk fra en afdeling til en anden, for eksempel når man overgår fra børneafdelingen til et voksenambulatorium.

Indbydende sted at være
Rammerne bliver også markant bedre, end de er i dag, hvor SDCO er placeret på forskellige etager i bygning 112 på OUH, fortæller Jan Erik Henriksen.

- Vi er temmelig trængt på pladsen i de nuværende lokaler. Konsultationsrummene er små, og vi er spredt på forskellige etager. I det nye center får vi tre gange så meget plads, patienterne får større konsultationsrum og generelt mere luft, og kommunikationen på tværs af medarbejderstaben bliver styrket. Der vil også være en café, tagterrasse og gårdhave, så centeret generelt bliver et indbydende og rart sted at være, fortæller han.
Hele forskningsområdet, der i dag er placeret på både SDCO, OUH og SDU, bliver også samlet under ét tag.

Få et smugkik ind i fremtiden 
Du kan se første spadestik på byggepladsen og få et virtuelt kig ind i fremtidens byggeri i denne video.  

APPFWU01V