Skip til primært indhold

Fødsels- og forældreforberedelse

Til fødsels- og forældreforberedelse bliver du eller I klædt på til fødslen, amningen og til den første tid som nybagt familie. Vi tilbyder fødsels- og forældreforberedelse både som små hold med fysisk fremmøde, og som online gruppebaseret undervisning, også kaldet webinar. Herunder kan du læse mere om indholdet, og se hvordan du tilmelder dig.

Forældre- og fødselsforberedelse med fremmøde

Vores tilbud om fødsels- og forældreforberedelse med fysisk fremmøde er til førstegangsforældre. Det foregår på små hold og består af 3 mødegange. I forbindelse med undervisningen vil du eller I også blive bedt om at overvære et webinar, se en video og læse lidt som forberedelse til undervisningen.

Tilmelding

Når du tilmelder dig, skal du vælge et hold, således at du er omkring graviditetsuge 30-31, når holdet starter. Undervisningen udbydes forskellige steder på Fyn, så vær opmærksom på, hvor du tilmelder dig undervisningen.

Du kan læse mere om indholdet, og tilmelde dig her.

Forældre og fødselsforberedelse som webinar

Vores webinarer er online, gruppebaseret fødsels- og forældreforberedelse, som du deltager i via din PC, tablet eller smartphone. Undervisningen afholdes af jordemødre. Undervejs har du mulighed for at chatte med både underviseren og de andre deltagere, men du kan også bare se på og lytte med.

Tilmelding

Herunder finder du beskrivelse af de forskellige holdt samt links til tilmelding. Vi anbefaler, at du tilmelder dig hold, som ligger ca. en måned før din termin. Når du tilmelder dig, får du straks tilsendt et link til det pågældende online videomøderum, hvori webinaret afholdes. Vær opmærksom på, at det kun er dig, der er gravid, som skal tilmeldes - din partner/pårørende er velkommen til at deltage, men skal ikke tilmeldes.

På dette webinar vil vi fokusere på fødslen. Vi vil ud fra deltagernes behov og spørgsmål tage emner op såsom fødslens begyndelse, fødselsmekanismen, fødslens forløb, veer, smertelindring, hvornår i skal kontakte fødegangen, hjælp til aktivt at forløse barnet og meget andet. Vi vil også komme ind på, hvad det vil sige at føde ambulant, og hvordan fødestedet støtter op om jer i den første tid efter fødslen.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her

På dette webinar vil fokus være den gode ammeetablering. Kurset vil indeholde emner som: Den første amning, hyppighed af amning, hud mod hud, barnets tegn på sult og trivsel, ammestillinger og forebyggelse af sår og rifter på brystvorterne. Endvidere vil vi berøre vigtigheden i, at amning er en fælles forældreopgave.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her.

 

På dette webinar vil en jordemoder svare på dine/jeres spørgsmål om fødsel, amning og barsel.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her.

På dette webinar fokuserer vi på den vaginale fødsel og kejsersnit i forbindelse med insulinbehandlet diabetes. Webinaret er relevant både ved diabetes opstået inden graviditeten og ved insulinbehandlet graviditetsdiabetes. Vi gennemgår kort generelle ting omkring fødsel, kejsersnit, amning og det nyfødte barn, men der lægges primært vægt på de særlige ting og forhold, der er ved forløb med insulinbehandlet diabetes.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her.

Dette webinar er for solomødre. Det består af to virtuelle mødegange og vil forberede jer på fødsel og amning. I vil efterfølgende få mulighed for at netværke med hinanden, hvis I ønsker det.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her.

 

Dette webinar er for dem, der venter tvillinger. Det består af to virtuelle mødegange og vil forberede jer på fødsel og amning. Vi gennemgår forskellige emner omkring vaginal fødsel, kejsersnit, for tidlig fødsel, fødsel til tiden, amning og de nyfødte børn. Der lægges vægt på de særlige ting og forhold ved tvillinger.

Tilmelding

Du kan se de kommende hold og tilmelde dig her.

God start: Fødsels- og forældreforberedelse til gravide under 24 år

God start er et forløb med fysisk fremmøde, lavet til yngre førstegangsforældre. På holdet har vi fokus på netværk, viden og samtaler om graviditet, fødsel og forældreskab.

Spørg din konsultationsjordemoder, hvis du er interesseret. Her får du også hjælp til tilmelding.

Hjemmefødselscafe

Hvis du overvejer at føde hjemme, eller blot er nysgerrig, og ønsker at høre mere om hjemmefødsler, er I meget velkomne til vores hjemmefødselscaféer. Caféerne er helt uforpligtende, og I behøver ikke have besluttet jer for hjemmefødsel inden.

Alle hjemmefødsler på Fyn varetages af jordemødre i Kendt Jordemoderordning. Hjemmefødselscaféerne afholdes derfor af jordemødrene i disse ordninger.

I caféen vil vi blandt andet tale om:

  • Hjemmefødsel - et trygt og sikkert alternativ
  • Praktisk overvejelser og gode råd
  • Smertelindring i hjemmet
  • Den første tid med barnet
  • Desuden forsøger vi, at der til hver café kommer en mor eller et par som har født hjemme, og fortæller og hendes/deres overvejelser og oplevelser

Tilmelding, tid og sted

Hjemmefødselscaféerne afholdes i Sundhedshus Syd (Ørbækvej 100A, 5220 Odense SØ). Hvis indgangsdøren er låst, anvendes dørtelefonen på højre side ca. en meter fra døren.

Tidspunktet er altid fra 16.30-18.30, datoer finder du i linket herunder.

Du kan se de kommende caféer, og tilmelde dig her. 

Fødselsforberedelse i appen MitSygehus

I appen MitSygehus kan du finde en masse fødsels- og forældreforberedende materiale. Under menupunktet Fødsel, kan du bl.a. læse om fødslens forskellige faser, hvornår du skal ringe til fødegangen, hvilken smertelindringsmuligheder vi tilbyder, og hvad det vil sige at føde ambulant. Der findes også en masse fødselsforberedende videoer under menupunktet Video og lyd.

Antenatal Classes in English (online)

The webinar includes two online classes. The first class will guide you through topics about labour and childbirth. In the second class, we will cover more topics on labour and childbirth. The second class will also focus on breastfeeding.

Signing up

For more details and signing up, click here.

Having problems?

If you have any problems by signing up for the course please contact us on: ouh.d.foedselsforberedelse@rsyd.dk

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til tilmelding, kommentarer til indholdet eller andet, er du velkommen til at sende en mail til: ouh.d.foedselsforberedelse@rsyd.dk

APPFWU02V