Skip til primært indhold

Odense Universitetshospital udnævnt til Center of Excellence indenfor behandlingen af sjælden, vanskelig sygdom

Center for Hyperinsulinisme og Lavt Blodsukker på Odense Universitetshospital er et ud af kun otte centre i verden, der netop er blevet udnævnt til ”Center of Excellence”  i behandlingen af den sjældne og vanskelige sygdom kongenit hyperinsulisme (medfødt lavt blodsukker)

Henrik Christesen, professor

Professor Henrik Christesen er leder af det tværfaglige center på OUH, hvor seks afdelinger samarbejder om forskning, diagnostik og behandling af den sjældne sygdom kongenit hyperinsulisme (medfødt lavt blodsukker) hyper

Center for Hyperinsulinisme og Lavt Blodsukker på Odense Universitetshospital er et ud af kun otte centre i verden, der netop er blevet udnævnt til ”Center of Excellence”  i behandlingen af den sjældne og vanskelige sygdom kongenit hyperinsulisme (medfødt lavt blodsukker) af den internationale patientorganisation Congenital Hyperinsulinism International.

Kongenit hyperinsulinisme  er en sygdom, hvor det er afgørende, at barnet får en hurtigdiagnose og meget hurtigt kommer i gang med behandlingen, da der ellers er stor risiko for, at sygdommen kan føre til hjerneskade. Sygdommen har mange forskellige undertyper, som herefter skal identificeres for at give en målrettet medicinsk eller kirurgisk behandling.

For at blive ”Center of Excellence” skal man dokumentere, at man kan levere den ypperste kvalitet inden for tværfaglig behandling og pleje af patienter og deres familier, der lever med sygdommen, samt et vedvarende engagement i forskning og samarbejde.

- Vi er meget stolte af udnævnelsen. Vores specialviden inden for hyperinsulinisme og lavt blodsukker er med tiden blevet internationalt kendt, og vi har allerede haft besøg af over 100 internationale patienter i vores center på OUH. Når vi nu er udnævnt som Center of Excellence, fungerer det som en anbefaling, som gør, man i endnu højere grad vil sende patienter med denne sjældne sygdom til os, ligesom det bliver nemmere at få forskningsmidler til vores videre arbejde, siger leder af centeret, professor Henrik Christesen.

Han understreger, at det gode resultat skyldes et godt og stærkt samarbejde mellem mange forskellige afdelinger på OUH: H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Nuklearmedicinsk afdeling, Genetisk afdeling, Kirurgisk afdeling A, Anæstesiologisk afdeling og Patologisk afdeling på OUH

De otte centre, der nu er udpeget, er:

  • Odense Universitetshospital, Odense, Danmark
  • Congenital Hyperinsulinism Center at the Children's Hospital of Philadelphia –Philadelphia, PA, USA
  • The Hyperinsulinism Center at Cook Children’s Medical Center – Fort Worth, TX, USA,
  • Great Ormond Street Hospital Congenital Hyperinsulinism Service – London, Storbritannien
  • Northern Congenital Hyperinsulinism Service – Manchester and Liverpool, Storbritannien
  • Charite - Universitätsmedizin Berlin – Berlin, Tyskland
  • University Children's Hospital of Düsseldorf – Düsseldorf, Tyskland
  • Collaborative Alliance on Congenital Hyperinsulinism – Magdeburg, Tyskland

De medicinske teams på de otte centre samarbejder på globalt plan om at udvikle forskningen og behandlingen af sygdommen sammen med patientorganisation.

APPFWU02V