Skip til primært indhold

Vil du have tjekket din lever?

På onsdag  torsdag og fredag den 17.-19. april 2024 har du muligheden for at få en drop-in leverskanning på OUH’s Center for Leverforskning, hvis du har type 2 diabetes, et længerevarende alkoholoverforbrug eller et BMI på 30 eller derover

På onsdag  torsdag og fredag den 17.-19. april 2024 har du muligheden for at få en drop-in leverskanning på OUH’s Center for Leverforskning, hvis du har type 2 diabetes, et længerevarende alkoholoverforbrug eller et BMI på 30 eller derover:

Ca. 30% af Danmarks befolkning har fedtlever og omkring en tredjedel udvikler fedtleverbetændelse, hvor der ophobes arvæv i leveren.

Har du type 2 diabetes, et BMI over 30 eller et længerevarende overforbrug af alkohol, er det med til at øge risikoen for at udvikle fedtleverbetændelse, som ubehandlet kan føre til skrumpelever. Selv om man har fedtleverbetændelse, har man ofte ingen symptomer, og det er derfor svært at vide, om man har det.

Mød op uden tidsbestilling på ovenstående datoer mellem kl. 8:00 og 17:00 på Center for Leverforskning, indgang 112, 11. sal på Kløvervænget 10, OUH i Odense. Vær opmærksom på, at der kan være ventetid.

OBS: Inden du møder op, skal du huske at være fastende i mindst 3 timer op til scanningen, som tager ca. 10 minutter.

Leverscanning
APPFWU02V