Skip til primært indhold

Operation

Oplysninger til dig som patient, der skal opereres på Øjenafdelingen

På Øjenafdelingen foretager vi dagkirurgiske operationer, hvor du kommer hjem samme dag. Vi tager os både af modtagelse, behandling, opvågning og udskrivelse af patienter samme dag.

På vores operationsafsnit i forbindelse med Øjenambulatorium 1 foretager vi operationer for:

  • Grå stær
  • Nethinde- og glaslegemesygdomme
  • Grøn stær, bl.a. anlæggelse af dræn
  • Hornhindesygdomme
  • Skelen
  • Øjenlågs- og tårevejssygdomme
  • Infektioner
  • Skader på og omkring øjet

På vores operationsafsnit i forbindelse med Øjenambulatorium 2 (Patienthotellet 2. sal) foretager vi:

  • Indsprøjtninger i øjet til behandling af fx AMD, alderspletter på nethinden

Ved ankomst

Vi beder dig registrere din ankomst på en skærm tæt på indgangen ved brug af dit sygesikringskort eller ved at indtaste dit cpr-nummer. Herefter kan du tage plads i venteværelset. Det er vigtigt, at du møder til tiden, ikke for sent og heller ikke meget før den planlagte tid.

Hvis du benytter en af sygehusets parkeringspladser, skal du registrere din parkering i afdelingen. Der hænger en anden skærm til dette. Husk bilens registreringsnummer. Hvis du er patient og har en tid hos os, kan du parkere gratis i et døgn, efter du har registreret parkeringen.  

Ved ankomst til operationsafsnittet vil personalet informere dig om alt hvad du har behov for at vide i forhold til din operation og efterforløbet.

Da der er flere operationsstuer og forskellige former for operationer, kan man ikke forvente at blive kaldt ind i den rækkefølge, man er ankommet i. Du bliver kaldt op i venteværelset.

Fuld bedøvelse

Hvis du skal opereres i fuld bedøvelse, møder du i dagkirurgisk ambulatorium (Patienthotellet 2. sal). Du vil blive modtaget af en sygeplejerske. Du får tildelt et værelse, bliver klargjort til operation og bliver informeret om det videre forløb.

Du vil blive fulgt til operationsgangen af vores servicepersonale.

Lokal bedøvelse

Hvis du skal opereres i lokal bedøvelse, møder du i operationsgangens venteværelse (indgang 132, følg de gule pile). Her vil en sygeplejerske tage imod dig, og du vil blive klargjort og informeret forud for operationen.

Din mødetid er ikke din operationstid, da der er afsat tid til forberedelse inden selve operationen.

Pårørende

Du er velkommen til at blive fulgt til operationsgangen og hentet igen af en pårørende. Dog henstiller vi til, at din pårørende venter et andet sted, indtil operationen er overstået. Hvis særlige forhold gør sig gældende, er det selvfølgelig muligt, at din pårørende er med i venteværelset.

Tidspunkt for operation

Operationsafsnittet på Øjenafdelingen varetager både planlagte og akutte operationer, hvorfor rækkefølgen af de planlagte operationer af og til kan blive ændret på selve operationsdagen. I få tilfælde kan det være nødvendigt at aflyse en planlagt operation på grund af en akut operation.

Personale

På operationsgangen arbejder læger, sygeplejersker og sekretærer. Desuden har Odense Universitetshospital ansvar for uddannelse af sundhedspersonale, primært sygeplejersker og læger. Derfor kan du også møde studerende og læger under uddannelse til øjenlæger på operationsgangen.

APPFWU02V