Skip til primært indhold

Ernæringsrådet

Ernæringsrådet er nedsat med det formål at sikre, at ernæring indgår som en integreret del af behandlingstilbuddet på OUH

Ernæringsrådet har til opgave at:

  • være ansvarlig for og opdatere overordnet politik for ernæringsområdet,
  • være ansvarlig for og opdatere tværgående retningslinjer for ernæringsscreening og ernæringsbehandling,
  • følge op på og vurdere ernæringspolitikkernes implementering og forankring i praksis,
  • koordinere arbejdet med sammenhængende patientforløb på ernæringsområdet gennem etablering af et effektivt samarbejde med de lokale samordningsfora på tværs af sektorer,
  • arbejde for at øge personalets faglige ernæringskompetencer og bevidsthed om ernæring og ernæringens betydning for patientbehandlingen,
  • koordinere og samordne indsatserne i forhold til lokale og nationale strategier for forebyggelse og sundhedsfremme,
  • vurdere behovet for og forventet effekt af etablering af en ernæringsenhed ved OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus,
  • vurdere sygehusets ernæringstilbud og fremsætte forslag til forbedring heraf.

 

Ernærings- og måltidsstrategi 2024 - 2027

OUH tilbyder den rette ernæring til alle - altid

Ernæring spiller en afgørende rolle i behandling og helbredelse af patienter. På OUH sikrer vi, at mad og måltider understøtter patienternes behov, forebygger komplikationer og bidrager til en positiv patientoplevelse.

Med Ernærings- og Måltidsstrategien 2024 - 2027 sætter OUH fokus på ernæring som en integreret del af behandlingen. Strategien hviler på fem centrale indsatsområder:

  • Ernæring som en forudsætning for behandlingen
  • Mad og måltid til alle sanser
  • Uddannelse og kompetencer i ernæring
  • Organisering
  • Forskning og udvikling

På OUH arbejder vi for, at alle patienter får den rette ernæring på det rette tidspunkt - til gavn for både deres behandling og oplevelse.

Læs hele strategien her: Ernærings- og Måltidsstrategi 2024 - 2027

 

APPFWU02V