Ernæringsrådet
Ernæringsrådet er nedsat med det formål at sikre, at ernæring indgår som en integreret del af behandlingstilbuddet på OUH
Ernæringsrådet har til opgave at:
- være ansvarlig for og opdatere overordnet politik for ernæringsområdet,
- være ansvarlig for og opdatere tværgående retningslinjer for ernæringsscreening og ernæringsbehandling,
- følge op på og vurdere ernæringspolitikkernes implementering og forankring i praksis,
- koordinere arbejdet med sammenhængende patientforløb på ernæringsområdet gennem etablering af et effektivt samarbejde med de lokale samordningsfora på tværs af sektorer,
- arbejde for at øge personalets faglige ernæringskompetencer og bevidsthed om ernæring og ernæringens betydning for patientbehandlingen,
- koordinere og samordne indsatserne i forhold til lokale og nationale strategier for forebyggelse og sundhedsfremme,
- vurdere behovet for og forventet effekt af etablering af en ernæringsenhed ved OUH Odense Universitetshospital – Svendborg Sygehus,
- vurdere sygehusets ernæringstilbud og fremsætte forslag til forbedring heraf.
Ernærings- og måltidsstrategi 2024 - 2027
OUH tilbyder den rette ernæring til alle - altid
Ernæring spiller en afgørende rolle i behandling og helbredelse af patienter. På OUH sikrer vi, at mad og måltider understøtter patienternes behov, forebygger komplikationer og bidrager til en positiv patientoplevelse.
Med Ernærings- og Måltidsstrategien 2024 - 2027 sætter OUH fokus på ernæring som en integreret del af behandlingen. Strategien hviler på fem centrale indsatsområder:
- Ernæring som en forudsætning for behandlingen
- Mad og måltid til alle sanser
- Uddannelse og kompetencer i ernæring
- Organisering
- Forskning og udvikling
På OUH arbejder vi for, at alle patienter får den rette ernæring på det rette tidspunkt - til gavn for både deres behandling og oplevelse.
Læs hele strategien her: Ernærings- og Måltidsstrategi 2024 - 2027