H1
Afsnit for børn og unge i alderen 0-17 år
Information
H1 varetager udredning, behandlingen og pleje af børn og unge i alderen 0-17 år, primært med kirurgiske sygdomme. Vi modtager også nyfødte og spædbørn under 1 år med medicinske tilstande. Afsnittet har specialefunktion i mave-tarm sygdomme, øre-, næse- og halssygdomme, og hånd- og ortopædkirurgiske sygdomme samt mindre neurokirurgiske indgreb. Vi er en del af Center for Hyperinsulinisme (øget insulinproduktion).
Vi modtager børn og unge fra hele Region Syddanmark samt børn og unge med specielle sygdomme fra hele Danmark.
Der er ingen faste besøgstider på H1.
Søskende er velkomne (se afsnit omkring søskende) ellers ingen besøg af børn under 15 år
Søskende, som har haft skoldkopper, må komme i hele afsnittet.
Søskende, som ikke har haft skoldkopper, og som ikke har været udsat for smitte, må opholde sig på barnets stue. Hvis de inden for de seneste tre uger har været udsat for skoldkoppesmitte, må de ikke opholde sig i afsnittet.
Søskende må overnatte i afsnittet, såfremt de kan sove i forældrenes seng og ikke er til gene for pleje og behandling af det indlagte barn.
Stuegang
Stuegang finder som hovedregel sted mellem 9.00-12.30. Vi ønsker, så vidt det er muligt, at tilbyde forældre en uforstyrret samtale med en læge og et plejepersonale. Det er en god ide at skrive spørgsmål ned før stuegang. Er I indlagt på en 2-sengsstue, kan I opleve, at vi beder jer og evt. besøgende forlade stuen, mens jeres medpatient har stuegang.
Vi oplyser kun forældre om barnets tilstand. Familie og venner henvises til information gennem forældrene.
Stuegang i aften- og nattetimerne samt i weekenden er kun ved behov.
Vagtskifte
Der er vagtskifte mellem 7.00-7.30, 15.00-15.30 og 23.00-23.30. I disse tidsrum drøfter vi de indlagte børns tilstand og behandling. I er dog altid velkomne til at henvende jer.
Blodprøver
Skal dit barn have taget blodprøver om morgenen, kommer laboranterne i afsnittet fra kl. 07.00, hvorfor vi henstiller til, at I på dette tidspunkt er stået op og er påklædte.
Rengøring
Vores serviceassistenter begynder rengøring af stuerne fra kl. 9.00. Det letter deres arbejde, hvis sengen er slået sammen og sko og tasker er fjernet fra gulvet. Våde håndklæder og andet snavset tøj skal i tøjkurven i skyllerummet. På den måde undgår I for høj luftfugtighed omkring jeres barn. Jo mere rydeligt, der er på stuen, jo bedre bliver rengøringen. Vi henstiller ligeledes til, at sengebordet er ryddet, da vi ofte bruger det til at stille fra på.
Mobiltelefoner
Mobiltelefoner må benyttes frit på stuerne. Vi henstiller til, at disse ikke benyttes på gangene, samt at de er slukkede under stuegang og under andre samtaler med personalet.
Hvad kan man lave?
Når dit barn er indlagt er det muligt at få udleveret billetter til forskellige kulturinstitutioner i Odense og omegn, som f.eks. Odense Zoo. Disse gælder til forældre og søskende. Snak med personalet om dine muligheder under indlæggelsen.
Se også Hvad kan man lave på hospitalet?
Overnatning
Afsnit H1 har 10 enestuer og 2 dobbeltstuer med eget bad, toilet og puslebord. Begge forældre kan overnatte i afsnittet.
Forplejning
Der tilbydes mad til indlagte børn og den medindlagte forælder. Øvrige pårørende kan købe mad i minimarked, caféen eller restauranten på Patienthotellet.
Maden serveres i køkkenet på følgende tidspunkter: Morgenmad 7.30, frokost 11.45, aftensmad 17.30
Kaffe, te og diverse drikkevarer fås i afsnittet.
Afsnittet råder over diverse modermælkspræparater. Vi anbefaler, at du selv medbringer dit barns sutteflasker. Spiser dit barn overgangs-/småbarnskost, kan vi tilbyde forskellige grød- og mospræparater. Spiser dit barn noget specielt, anbefaler vi, at du medbringer dette.
Vaskemuligheder
Der er vaskemaskine og tørretumbler/tørreskab i afsnittet, som er til fri afbenyttelse og efter først til mølle princippet.
Medbring gerne
Afsnittet har enkelte barnevogne, som det kan være muligt at låne. Vi anbefaler dog, at I selv medbringer jeres barnevogn.
Medbring gerne noget genkendeligt legetøj til underholdning og afledning.
Hvis dit barn får medicin, bedes I ligeledes medbringe dette.
Vi opfordrer til, at I som nybagte forældre taler med personalet om jeres forventninger og ønsker til amning.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at barnet fra 0-6 mdr. - så vidt det er muligt - udelukkende får sin mors mælk. Hvis jeres barn ikke er i stand til at die hele sin mængde, kan det få brug for tilskud gennem en sonde/flaske/kop.
Skal dit barn opereres, anbefales det, at du stimulations-udmalker så snart det er muligt. Ved nyfødte, som skal opereres, gerne inden for de første 8 timer. Læs mere om udmalkning.
H1 råder over tre brystpumper. Personalet vejleder i brugen af disse. Udmalket mælk skal opbevares i køleskab i vores mælkekøkken. Mælken kan holde sig i tre døgn i køleskab (ved 5 grader). Har du mere mælk end dit barn kan spise, kan denne mælk fryses ned og opbevaret i op til 6 mdr. Efter optøning kan mælken holde sig et døgn i køleskab.
Personalet vejleder i amning i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der arbejdes på materiale ift. den nye ammestrategi, som er opstartet i 2018. Se bla.: Trivselskema
For yderligere information om amning læs pjecen Amning med suttebrik.
Oversygeplejerske Liselotte Falcher Leitner
Ledende overlæge Line Brunemark Berg