Skip til primært indhold

Nyt pilotprojekt med Esbjerg Kommune om virtuelle konsultationer

Ved årsskiftet trådte et nyt pilotprojekt, hvor OUH samarbejder med Esbjerg Kommune, i kraft. Det giver borgere i Esbjerg mulighed for at få en kommunal sygeplejerske med til en virtuel konsultation med OUH’s specialister, når det ikke er nødvendigt, at patienten møder op på OUH.

Kliniker og patient har en videokonsultation

Sygeplejersken kan udføre behandlinger undervejs, og dermed vil patienterne kunne sparre transporttid og forsat få behandling af høj kvalitet.

Hvordan foregår konsultationen?

Sygeplejersken fra Esbjerg Kommune står for det tekniske og kan undervejs hjælpe patienten med at få svar på sine spørgsmål og sikre, at der bliver fulgt op på mødet. Sygeplejersken kan også udføre nogle behandlinger, mens lægen eller en specialsygeplejerske fra OUH følger med på skærmen. På den måde er patienten sikker på at få behandling af samme høje kvalitet som ved en fysisk konsultation, uden at patienten behøver at besøge OUH.

Praktiske informationer

Selve konsultationen vil foregå i teleklinikken på Sirius Seniorbo i Esbjerg. Tilbuddet om videokonsultation gælder foreløbigt fra 1. januar 2024 og året ud.

Sygehus Lillebælt er også med i aftalen. 

Læs mere på Esbjerg Kommunes hjemmeside: Videokonsultation med sygehuset (esbjerg.dk)

APPFWU02V