Skip til primært indhold

Rejsegilde for køleanlægget på Nyt OUH

Kølecentralen, der skal sikre et godt indeklima for patienter og ansatte på Nyt OUH, er nu så langt, at der tirsdag var rejsegilde i anlægget.

Rejsegilde

Kølecentralen, der skal sikre et godt indeklima for patienter og ansatte på Nyt OUH, er nu så langt, at der tirsdag var rejsegilde i anlægget.

Et godt indeklima og muligheden for at fjerne overskudsvarme fra operationsstuer, scannere, røntgen mm kom tirsdag et skridt nærmere. Byggeriet af køleanlægget ved det nye OUH er nu så langt, at det var tid til at holde rejsegilde for håndværkere, projektledere, byggeledere og andre med aktier i byggeriet.

Første taler var regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen (S), der satte størrelsen af anlægget i perspektiv ved at fremhæve, at hver af de fire kølemaskiner har hestekræfter svarende til 32 Fiat Fiestaer.

Det kræver sit at forsyne et helt hospital med kølevand. Akkumuleringstankene rummer 3,2 millioner liter vand. Det svarer til vandmængden i mere end fire svømmehaller, sagde han og takkede de mange fremmødte håndværkere for indsatsen.

Det samme gjorde projektdirektør Kenneth Holm fra Projektorganisationen Nyt OUH, inden han understregede betydningen af det ofte oversete anlæg.

Det er nok de færreste, der tænker på et køleanlæg som en forudsætning for at kunne drive sygehus. Ikke desto mindre er det fuldstændig centralt for alt det, der kommer til at foregå på hospitalet. Det er blandt andet det, der sikrer temperaturerne i sengestuer, på operationsstuer, laboratorier og medicinlagre, sagde han.

Nedkøling er afgørende for at store apparater som eksempelvis MR-scanneren fungerer. Anlægget på det nye OUH er det største køleanlæg, leverandøren Verdo har bygget.

Rejsegildet blev holdt i et stort telt i ”Teknikbyen”, som er området med den kommende kølecentral, rensningsanlæg, nødgenerator mm. syd for hospitalsringvejen. Arrangementet blev rundet af med pølser og Cocio til alle gæsterne.

Køleanlægget forventes at være færdigt i løbet af sommeren 2024.

APPFWU01V