Skip til primært indhold

Webinar til almen praksis

OUH ønsker med regelmæssige webinarer at støtte op om samarbejdet mellem almen praksis og afdelingerne.

Fremtidige webinarer

Oplægsholder

Flere oplægsholdere, se program.

Kort information

På webinaret bliver du opdateret på viden om forebyggelse og behandling af autonom og perifer neuropati, med særligt fokus på den diabetiske fod og seksuel dysfunktion, såvel som du bliver introduceret for den nye henvisningsblanket til fodterapi.

Tilmelding og yderligere information

Diabetes og Neuropati - Virtuel konference målrettet almen praksis (tilmeld.dk)

Oplægsholder

  • Erik Jakobsen, Cheflæge v. afdeling T
  • Cengiz Akgül, ledende overlæge v. afdeling T
  • Jes Sanddal Lindholt, professor og ledende overlæge v. afdeling T
  • Maria L. Hansen, afdelingslæge v. afdeling T

Kort information

En analyse har afdækket, at en række karkirurgiske patienter i Region Midtjylland kan være behandlet for sent i deres sygdomsforløb, og derfor har fået benamputationer, der kunne være undgået.

Vi skylder vores karkirurgiske patienter at rette blikket mod vores egne processer og vurdere, om vi kan blive endnu bedre til at forebygge amputationer.

Derfor tilbyder Hjerte, Lunge- og Karkirurgisk Afdeling T ved OUH nu et webinar til praktiserende læger vedr. samarbejdet om patienter med dårlig blodforsyning. På webinaret kommer vi omkring:

  • Hvilke symptomer og tegn bør du reagere på?
  • Hvornår bør du henvise til karkirurgisk vurdering?
  • Hvad bør du oplyse i henvisningen?

Der lægges på webinaret op til en dialog om emnet, hvor man er meget velkommen med spørgsmål.

Webinaret finder sted: 4. oktober 2022 kl. 16.00-16.30

Tilmelding og yderligere information

Du tilmelder dig her på Plan2Learn inden den 23. september 2022. Du vil inden webinaret modtage information om opkaldslink.

Webinaret er åben for medarbejdere ved almen praksis, der måtte have interesse for emnet.

Afholdte webinarer

Oplægsholder

Lykke Larsen

Kort information

Afdelingslæge Lykke Larsen ved Infektionsmedicinsk Afdeling sætter fokus på vaccination af særlige risikogrupper blandt andet de ældre og immunsvækkede personer.

Tilmelding og yderligere information

Du finder beskrivelse og tilmelding her på Plan2Learn: https://rsd.plan2learn.dk/dl.aspx?xmg=8ca1a226-6655-4fbb-b616-599bd0972dfb&r=KursusValg.aspx?id=88155 

 

Oplægsholder

Fredrikke Christie Knudtzen

Kort information

Nu hvor foråret og sommeren er her, og med det højsæson for flåter, vil afdelingslæge, Fredrikke Christie Knudtzen, ved Infektionsmedicinsk Afdeling informere om flåter og flåtoverførte sygdomme.

Tilmelding og yderligere informationer

Du finder beskrivelse og tilmelding her på Plan2Learn: https://rsd.plan2learn.dk/dl.aspx?xmg=8ca1a226-6655-4fbb-b616-599bd0972dfb&r=KursusValg.aspx?id=88156 

 

Oplægsholder

 Flere oplægsholdere, se program.

Kort information

På webinaret kan du høre om den ny retningslinje fra DSAM og DES med fokus på at forebygge hjertesygdom og forværring heraf, få opdateret din viden om hjertesygdom og diabetes og få blik for, hvordan du kan bruge forløbsplanen til at få overblik over patienter med diabetes og hjertesygdom i din klinik.

Tilmelding og yderligere informationer

Konference for diabetes og hjertesygdom (tilmeld.dk)

Mandag den 20. december afholdt OUH et webinar om antistofbehandling til covidpatienter under overskriften " Ved du hvilke af dine patienter, der skal tilbydes antistofbehandling for COVID?".

Havde du ikke lejlighed til at deltage ved webinaret, kan du se optagelsen derfra her. Videoen er tilgængelig frem til februar 2022.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Spørgsmål vedr. behandling af vaccinen

I forbindelse med opstart af vaccinerne i december/januar var der stort fokus på, at vaccinerne ikke måtte rystes under transport og skulle håndteres med stor varsomhed efter opblanding. Er det fortsat gældende?
Nej, der er nu data på, at vaccinerne ikke er helt så skrøbelige, som vi troede fra start. Så de kan godt tåle at blive transporteret, også når de er trukket op.

Er det ok at trække de 6-7 vacciner op af Pfizer og lægge dem klar i køleskabet for at bruge dem løbende - så længe de bare bliver brugt i løbet af de 6 timer ?
Ja, man kan godt trække vaccinerne op og have dem liggende i sprøjterne. Og de kan fint holde sig ved stuetemperatur. Holdbarheden er max. 6 timer efter tilsætning af saltvand.

Vedr. optræk og blanding af vaccine kan du finde vejledning ved Statens Setuminstitut. Klikker man ind på de enkelte vacciner, finder man vejledninger vist under webinaret.  

Generelle spørgsmål

Hvor kan man rette konkrete spørgsmål?

Ved behov for rådgivning om vaccination har sundhedspersoner mulighed for at kontakte Statens Serum Instituts Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse. De kontaktes for telefonisk rådgivning på telefon 3268 3037, hverdage 8.30-11.00, onsdag dog 12.30-15.00 Uden for dette tidsrum kan afdelingen kontaktes i dagtid på telefon 3268 3038. Man kan også skrive på covidinfo@ssi.dk. Uden for normal arbejdstid kan vagthavende ved behov for akut rådgivning kontaktes på telefon 4131 7404

APPFWU02V