Skip til primært indhold

Webinar til almen praksis

Her finder du webinarer til almen praksis

Torsdag den 7. december afholdt OUH et webinar om vaccination i almen praksis for covid. Havde du ikke lejlighed til at deltage ved webinaret, kan du se optagelsen derfra her. Videoen er tilgængelig frem til januar 2022.

På webinaret blev der stillet mange spørgsmål, og der var ikke tid til at besvare alle spørgsmål. Vi vil løbende forsøge at finde svaret på flere af spørgsmålene og lægger dem op på denne side, når de er klar.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Mandag den 20. december afholdt OUH et webinar om antistofbehandling til covidpatienter under overskriften " Ved du hvilke af dine patienter, der skal tilbydes antistofbehandling for COVID?".

Havde du ikke lejlighed til at deltage ved webinaret, kan du se optagelsen derfra her. Videoen er tilgængelig frem til februar 2022.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Spørgsmål vedr. behandling af vaccinen

I forbindelse med opstart af vaccinerne i december/januar var der stort fokus på, at vaccinerne ikke måtte rystes under transport og skulle håndteres med stor varsomhed efter opblanding. Er det fortsat gældende?
Nej, der er nu data på, at vaccinerne ikke er helt så skrøbelige, som vi troede fra start. Så de kan godt tåle at blive transporteret, også når de er trukket op.

Er det ok at trække de 6-7 vacciner op af Pfizer og lægge dem klar i køleskabet for at bruge dem løbende - så længe de bare bliver brugt i løbet af de 6 timer ?
Ja, man kan godt trække vaccinerne op og have dem liggende i sprøjterne. Og de kan fint holde sig ved stuetemperatur. Holdbarheden er max. 6 timer efter tilsætning af saltvand.

Vedr. optræk og blanding af vaccine kan du finde vejledning ved Statens Setuminstitut. Klikker man ind på de enkelte vacciner, finder man vejledninger vist under webinaret.  

Generelle spørgsmål

Hvor kan man rette konkrete spørgsmål?

Ved behov for rådgivning om vaccination har sundhedspersoner mulighed for at kontakte Statens Serum Instituts Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse. De kontaktes for telefonisk rådgivning på telefon 3268 3037, hverdage 8.30-11.00, onsdag dog 12.30-15.00 Uden for dette tidsrum kan afdelingen kontaktes i dagtid på telefon 3268 3038. Man kan også skrive på covidinfo@ssi.dk. Uden for normal arbejdstid kan vagthavende ved behov for akut rådgivning kontaktes på telefon 4131 7404

APPFWU01V