Skip til primært indhold

Indlæggelse i graviditeten

Enkelte gravide anbefales at blive indlagt i kortere eller længere tid under graviditeten. Hvis det sker, vil du blive indlagt på vores Sengeafsnit for Graviditet og Barsel på OUH Odense.

Gravid kvinde får besøg mens hun er indlagt

Sengeafsnit for Graviditet og Barsel

Sengeafsnittet ligger på 4. sal, og rummer 28 senge fordelt på enkelte 4-sengsstuer, en del 2-sengsstuer og enkelte 1-sengestuer. På afsnittet indlægges gravide men også nybagte forældre med deres nyfødte børn. Hvis du bliver indlagt under din graviditet, kan vi desværre ikke tilbyde overnatning til din partner.

Besøgstider

Sengeafsnit for Graviditet og Barsel har døgnåbent, men vi tilstræber at der er ro for de kommende/nybagte forældre og nyfødte børn. Besøg bedes derfor foregå i tidsrummet kl. 15.00-17.00 og kl. 19.00-20.00. For kommende og nybagte fædre samt søskende er der fri besøgstid.

Besøgende, der ikke har haft skoldkopper og som har været udsat for smitte, må ikke komme på besøg grundet smittefare.

Måltider

Når du er gravid og indlagt på Sengeafsnit for Graviditet og Barsel tilbyder vi 3 faste måltider, og mellemmåltider efter dit behov. Al mad på nær morgenmad og mellemmåltider leveres af Sygehuskøkkenet, og du bestemmer og bestiller selv din mad via app. Vi kan desværre ikke tilbyde mad til pårørende. Hvis du eller I ønsker noget andet, har I mulighed for selv at købe mad i enten Minimarkedet, Caféen eller kantinen på Patienthotellet.

Stuegang

I sengeafsnittet afvikler vi lægesamtaler efter behov. Vi tilstræber, at samtalerne afvikles dagligt i tidsrummet fra kl. 9.15-13.00, således at du også har mulighed for at invitere en pårørende med. I weekenden varierer tidsrummet for samtalerne. 

Personalet

I afsnittet er der ansat ca. 65 medarbejdere, som varetager din behandling og pleje. Medarbejderne består af læger, sygeplejersker og jordemødre. Derudover er der ansat serviceassistenter og sygeplejesekretærer. Du vil også møde jordemoder-, sygepleje- og medicinstuderende.

APPFWU02V