Skip til primært indhold

Pårørende til en søskende

Udvikling og facilitering der målrettes til børn og unge, der er pårørende til søskende, der er tilknyttet H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

På H.C. Andersen Børne-og Ungehospital, OUH har en projektgruppe søgt og fået tildelt midler til at udvikle og facilitere to apps og åbent hus arrangementer målrettet søskende til børn og unge, der er tilknyttet hospitaler. 

Datoerne får vores åbent hus arrangementer kan ses nedenfor: Bliv HospitalsKlog.  

Det har til formål styrke kendskabet til, hvad børn og unge optages af, når de er pårørende. Derfor er det med et ønske om, at konceptet er overførbart. 

Tilbud til børn og unge som pårørende

D. 15/10 2024 og d.15/4 2025 kl.13.00-16.00, indbyder vi, sundhedsprofessionelle tilknyttet børne- og ungeforløb, søskende sammen med deres familier til at gå på opdagelse og blive klog på den højtspecialiserede verden, som syge børn og unge er en del af. Her bliver plads til at lytte, stille spørgsmål og undersøge det medicinske udstyr med sanserne.

For at vi kan blive klogere på, hvad der optager børn og unge som er pårørende, vil der på dagen blive indsamlet viden gennem tegninger og udsagn fra børn og unge indhentes af psykolog.

Projektgruppens tildelte midler er med et ønske om at udvikle og facilitere to apps til søskende. Disse to apps skal være med afsæt i HC And universet målrettet børn 4 -7 år og 8-12 år.

De to apps vil belyse nogle af de problemstillinger, som søskende møder på hospitalet. Eksempelvis adskillelse fra mor eller far og den syge søskende.

For at sikre brugerinddragelse ift. indhold i de to apps, er der i forbindelse med vores åbent hus arrangement, ”Bliv HospitalsKlog”, skabt en ramme, som indbyder børn og unge til at dele deres oplevelser og tanker om at være pårørende.   

De to apps vil blive udviklet i 2025 og vil være frit tilgængelig ved lancering. 

APPFWU02V