Skip til primært indhold

To fondsbevillinger fra Hjerteforeningen

To forskningsprojekter modtager fondsbevillinger fra Hjerteforeningen.

To forskningsprojekter modtager fondsbevillinger fra Hjerteforeningen.

Det ene projekt, som er tilknyttet Steno Diabetes Center, vil undersøge om der er begyndende, uopdaget åreforkalkning ved personer med type 2-diabetes.

Det andet projekt, som modtager en bevilling fra Hjerteforeningen, et tilknytter Afdeling B. Dette projekt søger at forebygge depression hos patienter med atrieflimren.

Du kan læse mere om projekterne herunder: 

Screening og behandling af uerkendt hjertesygdom hos personer med type 2-diabetes: STENO INTEN-CT
Projektet kort: Forskerne vil hjerte-CT-scanne personer med type 2-diabetes med henblik på at opdage, om de har begyndende uopdaget åreforkalkning, der er en stærk markør for patientens risiko for at få hjertesygdom. Ud fra scanningsresultatet kan forskerne optimere patienternes medicinske behandling for at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdom og -død hos højrisikopatienterne.

Axel Cosmus Pyndt Diederichsen, professor, Odense Universitetshospital, modtager kr. 5.000.000 fra Hjerteforeningen til projektet, der forventes færdigt i 2028.


Forebyggelse af depression hos patienter med atrieflimren - et skræddersyet tilbud
Projektet kort: Projektets formål er at udvikle et psykologisk, terapeut-understøttet online forebyggelsestilbud til patienter med atrieflimren med henblik på at forebygge depression. Tilbuddet skal udvikles i samspil med patienterne med det formål at opnå højere tilfredshed og gennemførbarhed af tilbuddet.

Susanne Schmidt Pedersen, professor, Syddansk Universitet, modtager kr. 3.021.000 fra Hjerteforeningen til projektet, der forventes færdigt i 2025. 

 

APPFWU01V