Skip til primært indhold

Hjælp med at opspore og behandle arveligt forhøjet kolesterol

Kan vi opspore og forebygge hjertekarsygdom hos danskere med arveligt forhøjet kolesterol – og dermed undgå, at færre yngre danskere får alvorlig hjertekarsygdom? Det forsker læge og ph.d-studerende Jakob Knold i på Hjertemedicinsk Afdeling på OUH. Nu kan du hjælpe ham videre som finalist i forskerkonkurrencen ”Et Sundere Syddanmark”.

Du er nødsaget til at acceptere alle cookies for at se indholdet

Vidste du, at 1 af 200 danskere går rundt med arveligt forhøjet kolesterol uden at vide det?

Arveligt forhøjet kolesterol giver øget risiko for åreforkalkning og hjertekarsygdom, allerede før du fylder 50 år, og derfor er det vigtigt at opspore det og få det behandlet. Derfor forsker læge og ph.d-studerende Jakob Knold på Hjertemedicinsk Afdeling på OUH netop i, hvordan vi bedre kan opspore og behandle arveligt forhøjet kolesterol hos unge danskere. Målet er at sikre en bedre behandling og opsporing af arveligt forhøjet kolesterol – og dermed at færre yngre danskere får alvorlig hjertekarsygdom

Nu kan du hjælpe Jakob Knold videre med forskningsprojektet ved at stemme på ham i forskerkonkurrencen ”Et Sundere Syddanmark”, hvor han er med som finalist:

Du giver ham din stemme ved at sende en sms til 1220 med teksten ”Sund4” senest den 10. oktober kl. 23:00.

Du kan læse mere om ”Et Sundere Syddanmark” og alle finalisterne på: www.tv2fyn.dk/ess eller www.tvsyd.dk/ess

APPFWU02V