Skip til primært indhold

Medikamenter

Lægemiddellaboratoriet udbyder analyser af en lang række lægemidler og misbrugsstoffer i blod og urin

Lægemiddellaboratoriet udbyder analyser af en lang række lægemidler og misbrugsstoffer i blod og urin og tilbyder som den eneste en lægefaglig fortolkning af disse resultater samt rådgivning i tilslutning til svarafgivelsen. Denne rådgivning er særligt relevant for en række lægemidler, hvor der ikke er langt fra effekt til bivirkninger. Dette gælder for eksempel inden for psykiatrien. Analyseporteføljen og volumen er blandt de største i Danmark

Der afgives omkring 3.000 prøvesvar med lægekommentarer af læger i uddannelse til klinisk farmakologi, og tendensen er let stigende.

Eksempel på rådgivning:

Et prøvesvar på S-nortriptylin (et middel mod depression) er væsentligt forhøjet, også i forhold til tidligere analysesvar, med risiko for alvorlige bivirkninger. Analysesvaret giver mistanke om en uhensigtsmæssig samtidig anvendelse af andre lægemidler.  Den lægelige vurdering af dette svar involverer kontakt til en psykiatrisk behandler, som ikke har ændret behandlingen. Ved kontakt til egen læge opklares det, at patienten er sat i behandling med et svampemiddel mod neglesvamp. Dette lægemiddel forhindrer nedbrydningen af nortriptylin og har resulteret i bivirkninger hos patienten og en høj koncentration af nortriptylin. Efter ændring af behandlingen mod neglesvamp fik patienten et normalt niveau af nortriptylin.

Kontakt os på telefon 65 41 2847 (alternativt 6541 2821)
Hverdage 7.00-15.00

Julie Sørensen

Julie Sørensen

Faglig specialist

Blodprøver og Biokemi


23 35 10 89
Palle Nielsen

Palle Nielsen Fruekilde

Biokemiker

Blodprøver og Biokemi


24 84 50 89
Lars Melholt Rasmussen

Lars Melholt Rasmussen

Overlæge, professor

Blodprøver og Biokemi


65 41 45 06
APPFWU02V