Skip til primært indhold

Ernæringsassistent

Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem praktik og skoleophold.

Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem oplæringsperioder og skoleophold. Der er tre skoleperioder i uddannelsen og sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. Læs mere om uddannelsen på UddannelsesGuiden og her.

Uddannelse og Kompetenceudvikling samarbejder med uddannelsesinstitutionerne i forbindelse med elevernes uddannelse. På Fyn kan grund- og hovedforløb tages på Kold College.

OUH ansætter årligt seks elever. Funktionsområdet Uddannelse og Kompetenceudvikling varetager ansættelse af ernæringsassistentelever i samarbejde med Mad og Måltidskøkkenet. Der kan søges elevplads både under grund- og hovedløbet, når stillingerne er slået op. Uddannelseslængden afhænger af, om der er indgået uddannelsesaftale med EUX eller EUD, samt med eller uden grundforløb. Vejledende fra 2 år, 4 mdr. til 4 år, 2 mdr.

Oplæringen foregår i Logistikafdelingens Mad og Måltidskøkken. Læs mere om Mad og Måltidskøkkenet.

Der vil også være mulighed for udstationering til et andet køkken undervejs i uddannelsen.

Oplæringen planlægges, afvikles og evalueres i henhold til gældende uddannelsesbekendtgørelse og uddannelsesordning for uddannelsen til ernæringsassistent.

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Uddannelseskoordinator

Klinisk Udvikling - Uddannelse og Kompetenceudvikling


6541 7993
APPFWU02V