Ernæringsassistent
Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem praktik og skoleophold.
Ernæringsassistentuddannelsen er en erhvervsuddannelse vekslende mellem oplæringsperioder og skoleophold. Der er tre skoleperioder i uddannelsen og sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. Læs mere om uddannelsen på UddannelsesGuiden og her.
Uddannelse og Kompetenceudvikling samarbejder med uddannelsesinstitutionerne i forbindelse med elevernes uddannelse. På Fyn kan grund- og hovedforløb tages på Kold College.
OUH ansætter årligt seks elever. Funktionsområdet Uddannelse og Kompetenceudvikling varetager ansættelse af ernæringsassistentelever i samarbejde med Mad og Måltidskøkkenet. Der kan søges elevplads både under grund- og hovedløbet, når stillingerne er slået op. Uddannelseslængden afhænger af, om der er indgået uddannelsesaftale med EUX eller EUD, samt med eller uden grundforløb. Vejledende fra 2 år, 4 mdr. til 4 år, 2 mdr.
Oplæringen foregår i Logistikafdelingens Mad og Måltidskøkken. Læs mere om Mad og Måltidskøkkenet.
Der vil også være mulighed for udstationering til et andet køkken undervejs i uddannelsen.
Oplæringen planlægges, afvikles og evalueres i henhold til gældende uddannelsesbekendtgørelse og uddannelsesordning for uddannelsen til ernæringsassistent.

Lise Lotte Hjorth Sørensen
Uddannelseskoordinator
Klinisk Udvikling - Uddannelse og Kompetenceudvikling
6541 7993 Lise.Lotte.Soerensen@rsyd.dk