Skip til primært indhold

Værd at vide

Generelle oplysninger, som henvisning og svar på undersøgelse, røntgen og graviditet, når noget er gået galt og SIG FREM vi vil gerne blive bedre.

Modtagelse af henvisning

Henvisningen bliver først set af en røntgenlæge. Det er røntgenlægens opgave at sikre, at vi har alle de informationer, der er nødvendige for at foretage den bedst mulige undersøgelse af dig.
Herefter bookes din undersøgelse i vores systemer. Vi sender dig et indkaldelsesbrev med oplysninger om mødetid, mødested og eventuelle forberedelser til undersøgelsen.

Ankomst til Radiologisk Afdeling

Når du ankommer til Radiologisk Afdelingen beder vi dig tage plads i venteværelset. Personalet, som skal lave undersøgelsen, henter dig når de er klar.

Efter undersøgelsen

Når undersøgelsen er færdig, vil røntgenbillederne blive set at en røntgenlæge.
Svaret bliver sendt den til den læge der har henvist dig. Har du ikke en aftale med lægen, er det en god ide selv at tage kontakt. 

Er du henvist fra en sygehusafdeling eller et ambulatorium, skal du have svaret der.

Hvis du er gravid, eller der er mulighed for, at du er gravid, er det meget vigtigt, du fortæller det til personalet, da det kan have indflydelse på gennemførelsen af undersøgelsen.

Et foster er følsomt over for røntgenstråler, og derfor er vi særligt forsigtige med at undersøge gravide.

Det er ikke farligt at få undersøgt f.eks. håndled, men ved røntgenundersøgelser af områder, der ligger tæt på livmoderen, skal der tages specielle forholdsregler.

Er du i den fødedygtige alder (mellem 12 og 55 år), vil personalet rutinemæssigt spørge alle kvinder/piger, om de er gravide, eller om der er mulighed for det.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl eller har yderligere spørgsmål.

 

Du kan finde flere informationer om røntgenstråler hos Statens Institut for Strålebeskyttelse på deres hjemmeside www.sis.dk

En utilsigtet hændelse

Som patient eller pårørende har du mulighed for at rapportere en utilsigtet hændelse, der er sket på sygehuset.

Ved en utilsigtet hændelse forstås en hændelse, der ikke var planlagt, og som af en alle anden grund ikke gik som forventet. Mangler eller brister i sikkerheden førte således til, at en patient blev skadet eller var i risiko for at blive skadet.

Klik på linket for at oprette en utilsigtede hændelser.

Indberetning af patientklage

Hvis du ønsker og indberette en klage, så følg klagevejledning under Patientrettigheder.

Hvordan oplevede du dit besøg på afdelingen?

Du må meget gerne fortælle os, hvad der var skidt og hvad der var godt. Din mening og oplevelse som patient eller pårørende er værdifuld for os, og du kan bedst fortælle, hvordan det er at være patient. Dine erfaringer skal hjælpe med at udvikle kvaliteten, både af vores undersøgelser og i måden vi kommunikerer på. Derfor har vi brug for så mange input og ærlige meninger som muligt.

Tag venligst et SIG FREM postkort ved receptionen på afdelingen og Skriv din mening.

Du er også meget velkommen til at skrive til afdelingens officielle postkasse sve.ra@rsyd.dk 

Hvis du har kommentarer, oplever fejl og mangler til vores hjemmeside, er du også velkommen til at skrive til os.

Kopier evt. adresselinjen fra browseren og sæt den ind i mailen.

APPFWU02V