Skip til primært indhold

Stop Madspild på OUH

Under navnet Stop Madspild arbejder Cafe Svalerne og Cafeteriet på OUH med at minimere madspild. Det gør de ved at tilbyde, at medarbejdere og besøgende kan købe en bakke med den overskydende mad fra den varme frokost klokken 15.00 alle ugens hverdage.

en platikbakke med lasagne og salat

Stop madspild. Masser af restauranter og supermarkeder arbejder på at minimere madspild. Og nu gør Cafe Svalerne og Cafeteriet på OUH det samme.

De to spisesteder på OUH, hvor medarbejdere og besøgende kan købe mad, kan nemlig heller ikke helt undgå, at der er nogle få portioner varm mad tilovers efter frokosten.

Under navnet ”Stop madspild” arbejder spisestederne derfor nu med at minimere spildet ved at tilbyde at man kan købe en bakke med den overskydende mad fra den varme frokost klokken 15.00 alle ugens hverdage.

- Det er rigtigt svært at styre, hvor meget varm mad, man skal lave hver dag. Nogle dage vil alle folk pludselig kun have smørrebrød eller to go, men der skal jo være tilbud om varm mad, frem til vi lukker klokken 14.00. Så derfor er vi nødt til at lave et vist antal portioner hver dag, siger Gitte Nielsen, der er leder for spisestederne.

Hvis der er mad til overs, når spisestederne lukker, bliver det derfor kølet ned og emballeret – og så kan alle kigge forbi om eftermiddagen og se, om der er en bakke med mad tilovers. Bakken bliver sammensat af de varer, der måtte være til rest – og dem, der køber det, må selv varme det.

Det koster 25 kroner at få en bakke mad med hjem.

 

APPFWU01V