Skip til primært indhold

Afd. S: Forskningscenteret FLASH søger praktiserende læger til test af ny screeningsværktøj til detektering af patienter med levercirrose

Vidste du at ALAT faktisk kun har en præcision på 53% ift. at diagnosticere levercirrose? – det svarer næsten til at slå plat eller krone.

Fedtleversygdom er en global leverpandemi, der især rammer individer, som døjer med livsstilsudfordringer - overvægt, type 2-diabetes og alkoholoverforbrug. Sygdommen er asymptomatisk indtil det når slutstadiet - Cirrose/skrumpelever - hvorefter der er minimalt at gøre. 85% af de patienter, som får levercirrose, dør inden for fem år.

Udfordringen med fedtleversygdom ligger særligt i manglende adgang til præcise og tidlige screening tools. Det er dét, vi vil ændre på.

Vi er en forskergruppe på OUH som har udviklet en ny analyse der giver mulighed for præcis risikovurdering at levercirrose - allerede i almen praksis. Analysen er baseret på standard blodprøver der bliver tage i hope tal og som giver mulighed for at fange patienter i tide, inden de udvikler levercirrose.

MEN vi har brug for din hjælp!

For at sikre at vores løsning passer til den virkelige verden søger vi en håndfuld praktiserende læger der vil være med til at teste løsningen. Det står øverst på vores liste at den nye analyse matcher behovene i almen praksis og skaber mest mulig værdi for dig og dine kollegaer.

Testen vil foregå hen over 4-uger og være semi-automatiseret - hvilket betyder, at du udelukkende skal foretage dig noget, når en højrisiko patient er identificeret.
Hvis du synes, det lyder interessant og vil være med til at teste vores nye analyse så læs den vedhæftede brochure og tilmeld dig vores Webinar og/eller test forløbet her:

Tilmeld dig her (OBS du må gerne beslutte dig om du vil deltage i testforløbet på bagkant af webinaret)

Vi håber, at du vil være med til at sætte dit præg på det første intelligente screening tool til at fange levercirrose-patienter i tide i almen praksis.

Kontaktoplysninger

Afdeling for Medicinske Mavetarmsygdomme S

FLASH Center for Leverforskning

Læge og forsker Katrine Prier Lindvig
Mail: Katrine.Prier.Lindvig@rsyd.dk - Tlf.: 76363343

 

 

APPFWU02V