Skip til primært indhold

Oplæg hos Pårørenderådgivningen

D. 1. februar var vi forbi Pårørenderådgivningen i Odense, der havde inviteret os med til et af deres Drop In møder.

Oplæg hos Pårørenderådgivningen

D. 1. februar var vi forbi Pårørenderådgivningen i Odense, der havde inviteret os med til et af deres Drop In møder. Her fik vi muligheden for at præsentere vores center og det vi kan tilbyde.

Drop In møderne er et tilbud til alle pårørende over 18 år. Man kan frit ’droppe in’ og møde andre pårørende, samt få en snak med en pårørenderådgiver i helt åbne og uformelle rammer. Til hvert møde er der spændende oplæg, hvor du kan høre om de mange tilbud, der findes for pårørende i Odense kommune.

For at give et bredere perspektiv på frivillighed, tog vi OUH’s dygtige frivillighedskoordinator, Karina Andersen Jensen, med. Det blev en hyggelig eftermiddag fyldt med gode spørgsmål og samtaler.

Oplægget kastede lys over, de mange forskellige måder både patienter og pårørende kan bidrage til forskning og hvilke muligheder der er for at være frivillig på OUH.

Deltagerne spurgte nysgerrigt ind til hvordan et forskningssamarbejde fungerer, her faldt snakken også på hvor vigtigt det er at være kreativ og åben i forskningssamarbejdet. Patienter og pårørende bringer en enorm mangfoldighed af indsigter til bordet, der er værdifulde for at opnå patientnær sundhedsforskning.

Det er vigtigt at huske at samarbejdet kan tage mange former, og at der er mange forskellige måder at biddrage på – fra person til person og fra projekt til projekt.

Det kan tage tid at få brikkerne til at passe sammen.

APPFWU01V