Skip til primært indhold

Prøvemodtagelsen og ion-Calcium

Håndtering af størstedelen af prøverne, der kommer til afdelingen, både prøver, der analyseres her, og prøver, der sendes videre til andre laboratorier

Prøvemodtagelsen står for den præanalytiske håndtering af langt størstedelen af de prøver, der kommer til Blodprøver og Biokemi. Både dem, der analyseres på vores afdeling og dem, der skal videre til andre laboratorier. Vi sikrer håndteringen af prøverne fra ankomst til laboratoriet, til levering ved de specifikke analyseudstyr/udsortering til håndtering på de øvrige stand-alone-instrumenter og vi bemander sekretærfunktionen samt sendeanalysefunktionen.

På hverdage håndteres ca. 8000 glas på GLP-tracket (dette svarer til mere end 200.000 glas/måned og knapt 2.500.000 glas/år).

De analyser vi ikke selvudfører sender vi til vores samarbejdspartnere på andre laboratorier. Dette varetages af ”Sendefunktionen”.

I løbet af 2022 skal afdelingen have nye ion-calcium udstyr, hvilket håndteres af Prøvemodtagelsen.

Formidling af kritiske resultater (OBS-svar) direkte til klinikerne er en yderst vigtig funktion. Det kunne være kalium > 6,0 eller glukose < 2,5. OBS-svar ringes ud til afdelingerne (baseret på de enkelte afdelinger ønsker). Dette varetages bl.a. af sekretærfunktionen.

Rikke Kiilsholm

Rikke Kiilsholm

Faglig specialist

Blodprøver og Biokemi


21 76 10 28
Louise Helskov Jørgensen

Louise Helskov Jørgensen

Biokemiker

Blodprøver og Biokemi


23 60 49 63
Charlotte Gils

Charlotte Gils

Afdelingslæge

Blodprøver og Biokemi


27 29 04 09
APPFWU02V