Skip til primært indhold

Samskabt forskning i involverende pleje

OUH var godt repræsenteret ved International Conference on Integrated Care (ICIC 22), der løb af stablen i Odense d. 23-25 maj, og mange præsenterede spændende projekter om involverende pleje og forskning.

Patientrepræsentant Annette Langhoff og ph.d.-studerende Anne Wettergren Karlsson fik muligheden for at præsentere et projekt, de havde lavet sammen med FORSA-P's professor Astrid Janssens og docent Bente Hoeck i løbet af 2021.

Projektets mål var at samle forskere, patienter og pårørende og sammen få lavet et værdigrundlag for patient- og pårørendeinddragelse i forskningsaktiviteter på OUH. Værdigrundlaget blev udarbejdet på baggrund af fire workshops og et litteraturstudie og kan downloades her: Principper for partnerskaber i forskning

Annette og Anne forberedte og præsenterede dette arbejde sammen på konferencen, og de fulgtes rundt til konferencens øvrige oplæg og workshops. Internationale kongresser giver rig mulighed for at skabe relationer på tværs af både fag og landegrænser. Sådan som ICIC var stykket sammen med mange mindre workshops og præsentationer med stor mulighed for interaktion med publikum og plads til snak på kryds og tværs, ikke kun blandt landsfæller. Flere workshops afslørede både store forskelle i velfærdshøjde og i involvering af patienter og pårørende.

”Det var enormt hyggeligt at gøre dette sammen. Vi har jo lavet hele projektet sammen, og det var fedt begge at kunne være med til at præsentere det. Patienter og pårørende kunne komme gratis med til konferencen, så fra konferencens side var de tænkt ind som deltagere. Den konferencemodel håber jeg, bliver endnu mere udbredt i fremtiden, for det giver noget ekstra at vide at alle, der har aktier i vores forskning og arbejde, er til stede.”

– Ph.d.-studerende Anne Wettergren Karlsson.

ICIC er ikke den eneste internationale kongres, som har åbnet op for gratis deltagelse af patienter, pårørende og plejere, og patientrepræsentant Annette er inviteret til to andre kongresser i juni.  

Patientrepræsentant Anne Sørensen fangede Anne og Annette efter præsentationen.

Patientrepræsentant Annette Langhoff og ph.d.-studerende Anne Wettergren Karlsson præsenterede et projekt om principper for partnerskaber i sundhedsforskning til International Conference on Integrated Care 2022.

APPFWU02V