Skip til primært indhold

Møde med Klinisk Udvikling

Interne samarbejder styrker patientinddragelsen

D. 11 januar var Mikkel og Janni til møde hos Klinisk Udvikling (KLU) om patientinddragelse. Klinisk Udvikling er en afdeling på OUH, der udvikler teknologi, robotter og uddannelser for OUH. Dette var det tredje af i alt tre møder afdelingen har afholdt om emnet. KLU arbejder efter to pejlemærker: 1 OUH som patienternes universitetshospital og 2 OUH som det foretrukne Universitetshospital – for patienter, pårørende og medarbejdere. Tilbage på deres første møde i marts fastslog de deres formål med at arbejde med patienter og de kom frem til følgende:

  • Patienter er eksperter på det levede liv.
  • Patienter kan bidrage ved at undre sig højt.
  • ”Man får et bedre sundhedsvæsen, når man inddrager patienter systematisk.” Citat: Morten Freil, Direktør for Danske Patienter og Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
  • ”Den nemmeste måde at tage patientens perspektiv på er ved at tage dem med ind i rummet.” Citat: Niels Nørgaard Pedersen, Administrerende Sygehusdirektør OUH og Svendborg Hospital.7

Da KLU ikke har direkte patientkontakt i deres arbejde har det været en særlig opgave for dem at tænke i patientinvolvering. Men som en medarbejder sagde: ”Selvom jeg ikke ser slutbrugeren er vedkommende stadig vigtig i mit arbejde, for det er jo patientens tilfredshed, der er målet.” Mange af KLUs medarbejdere deler denne tankegang og derfor har de været kreative og har fundet flere gode metoder til involvering af patienter og pårørende. Herudover viste de også stor opfindsomhed i videreformidlingen af deres resultater i forskellige formater, for at så mange som muligt kan få glæde af dem. På flere af KLUs afdelinger var interessen for at inddrage patienter og pårørende tidligt i processen stor, så de på den måde kunne få valideret deres projekter før de påbegyndte og de kunne herefter fortsat involvere dem løbende i projekterne så de hele tiden er sikre på, at de er på rette vej. Det var et fantastisk engagement personalet lagde for dagen hos KLU og vi hos ForSa-P glæder os til at følge flere af projekterne udvikle sig i 2023.

APPFWU01V