Skip til primært indhold

Praksiskonsulent Henrik Krabbe Laustrup

Hvilke mål og forhåbninger har almen praktiserende læge Henrik Krabbe Laustrup til rollen som OUH praksiskonsulent?

1. Spm: Hvad fik dig til at melde dig som praksiskonsulent?

Jeg har været tilknyttet Praksiskonsulentordningen tilbage fra 2011, hvor det var under den gamle ordning. Så med undtagelse af tiden, hvor OUH’s Praksiskonsulentordning ikke eksisterede, har jeg været med i mange år. Jeg syntes, at årene i Praksiskonsulentordningen har været interessante, hvorfor jeg endnu engang meldte mig til at varetage opgaven som praksiskonsulent.

2. Spm: Hvad vil du først og fremmest have fokus på som praksiskonsulent?

Jeg oplever af og til at almen praksis af sygehusene ofte opfattes som en meget autonom og perifer del af sundhedsvæsenet. Jeg tror at dette bygge på historiske fordomme og manglende kendskab, hvilket jeg mener, at man som praksiskonsulent kan arbejde på at nuancere. 

3. Spm: Hvor ser du det største potentiale for samarbejde i de næste par år?

Jeg håber, at almen praksis vil byde ind med forslag til vedvarende at forbedre forløbene for patienter med kroniske lidelser og i den forbindelse bruger praksiskonsulenterne til at formidle gode ideer eller påpege uhensigtsmæssigheder overfor afdelingerne.  Jeg tror, at det største potentiale i de næste par år ligger i at få samarbejdet til at køre gnidningsfrit. Og hvordan det kommer til at foregå, håber jeg bliver defineret i sammenspillet mellem almen praksis, OUH og os nye praksiskonsulenter.

Praksiskonsulent Henrik Krabbe Laustrup

Almen praktiserende læge

Lægerne J.B. Winsløws Vej i Odense


APPFWU01V