Skip til primært indhold

Forskningspartnere søges til afd. for Klinisk Patologi

Vil du være vores nye forskningspartner på Afdeling for Klinisk Patologi, OUH?

Afdelingen for Klinisk Patologi på Odense Universitetshospital tager sig af analyse af mange typer prøver, der bliver taget fra patienter. Det vil sige, at bl.a. blod- og vævsprøver udtaget fra patienter på sygehuse, hos privatpraktiserende speciallæger og alment praktiserende læger undersøges på Afdeling for Klinisk Patologi for at kunne stille den enkelte patients diagnose. Men ud over det bruger afdelingens forskere mange kræfter på at forske i forskellige sygdomme (f.eks. betændelse, kræft eller knogleskørhed). Det gør de for at kunne stille diagnoser hurtigere, forbedre behandlinger eller tidligere at opdage tegn på sygdom.

Vi kunne godt bruge dig!

Vi søger patienter eller pårørende, som vil være vores forskningspartnere og være med til at forme vores forskning. Din erfaring med sundhedsvæsnet som enten patient eller pårørende kan give stor værdi til at forbedre behandlingen af mange patienter via forskning.

Hvad får du ud af det?

Du får indblik i afdelingens forskning og kan blive klogere på de sygdomme vi arbejder med. Du bliver i større eller mindre grad inddraget i flere faser af vores forskningsprojekter. Hensigten er, at vi skal udvikle os sammen.   

Hvad får vi ud af det?

Vi får indblik i dine oplevelser med sundhedsvæsnet, og dine erfaringer kan bidrage til, at vores forskning kan gøres endnu mere fokuseret på det, der er afgørende for patienten. Vi får dit perspektiv på vores forskning

Hvordan kan vi starte vores samarbejde?

Først og fremmest vil vi gerne mødes med dig til en uformel snak, hvor vi kan fortælle lidt om, hvem vi er, og du kan gøre os klogere på, hvem du er og hvilken kontakt du har eller har haft med sygdom. Derfor tager vi små skridt, så vi gradvist kan finde ud af, hvordan vi bedst kan samarbejde om forskning. Dit bidrag kan tilpasses den situation du er i.   

Vi søger 2-3 personer, som gerne vil indgå i et samarbejde om vores forskning. Vi forestiller os, at du hen ad vejen f.eks. kan hjælpe os med at gøre vores forskning mere synlig for den brede befolkning. Det kan ske ved at være med i flere trin af vores forskning fra idé til afslutning af et projekt. Men det kan også være ved at hjælpe os med at fortælle om vores forskning via f.eks. sociale medier og aviser. Her kan din viden være med til, at vi rammer den rette målgruppe.

Værd at vide?

Hvis du vil vide mere kan du kontakte Forskningsleder Kent Søe (tlf. 21364883 / e-mail: kent.soee@rsyd.dk) eller adjunkt Christina Møller Andreasen (e-mail: cmandreasen@health.sdu.dk).

Efter nærmere aftale kan du få dækket udgifter til transport.

Vi glæder os til at møde dig!

Du kan se en video af arbejdsprocessen med en vævsprøve på Afdeling for Klinisk Patologi, OUH, her.:
https://www.youtube.com/watch?v=KaPFVLpYJfU 

APPFWU01V