Skip til primært indhold

Annes ph.d.-ophold i Holland

Vores ph.d.-studerende Anne Wettergren Karlsson har været på miljøskifteophold ved University Medical Center (UMC) i Utrecht, Holland.

Annes ph.d.-ophold i Holland

Vores ph.d.-studerende Anne Wettergren Karlsson har været på miljøskifteophold ved University Medical Center (UMC) i Utrecht, Holland, fra d 13. august - 9. september.

Som en del af et ph.d.-studie skal alle ph.d.-studerende besøge andre forskningsinstitutioner. For Anne betød dette et besøg hos forskningsgruppen Bioethics and Health Humanities, hvor Annes hovedvejleder også arbejder.

Bioethics and Health Humanities

Hos Bioethics and Health Humanities sidder der folk, som forsker i bioetik og medicinsk historie. Dette giver friske perspektiver Anne kan tage med i sit eget projekt.

Anne skriver om inddragelse af patient- og pårørende i forskning, og her er der mange etiske dilemmaer at tage stilling til.

Fælles tanker fra UMC og OUH

Både UMC og OUH har som mål at inddrage patienter og pårørende i forskning. På UMC har de derfor blandt andet ansat flere forskere og støttepersoner, der også er patienter og pårørende. Det at se patient- og pårørende oplevelsen som en kvalifikation i sit arbejde, er måske noget Danmark kunne blive inspireret af.

Anne talte både patienter, pårørende og forskere, og fik indtil flere god forslag og idéer. Men det blev også bekræftet at man i Holland står overfor mange af de samme udfordringer, som vi møder i Danmark.

Anne skal bruge denne viden til at arbejde videre med løsninger og støtteværktøjer, der kan være med til at skabe gode samarbejder mellem patienter, pårørende og forskere.

Hun er færdig i juni 2024, men resultaterne bliver offentliggjort løbende.

Billede: Forskningsgruppen for Bioetik og Health Humanities

Forskningsgruppen for Bioetik og Health Humanities

APPFWU02V