Skip til primært indhold

Serviceassistentens arbejdsfunktioner

Om Serviceassistentens arbejdsfunktioner

I Odense bruger vi hospitalsserviceassistenter, som er uddannet i et samarbejde mellem AMU-Fyn og Syddansk Erhvervsskole (SDE).

Erhvervsuddannelsen er en 2 årig uddannelse, heraf ½ års grunduddannelse og 1½ års vekseluddannelse med skoleophold og praktik. Eller som voksenlærling ca. 1 år.

Hospitalsserviceassistenterne udfører rengøring og køkkenservice i de kliniske afdelinger samt foretager patienttransport imellem undersøgelses-, behandlings- og sengeafsnit. Derudover er serviceassistenterne plejepersonalet behjælpelig ved forflytningsopgaver (løft og vending, lejring og gangtræning) af patienter. Endelig er akut piccolinetjenesten indarbejdet i serviceassistentsektionen.

Nærmere beskrivelse af arbejdsfunktionerne:

Rengøring af:
Sengeafsnit, operationsafsnit, behandlingsafsnit, kontorer, inventar, fællesarealer, trapper, elevatorer og tunnel (iflg. arbejdsplan).

Køkkenfunktion:
Tilberedning af morgenmad, anretning og servering af frokost (og middagsmad afd. P), bestille kolonialvarer samt ansvar for "sidste dato", servicering ved aftensmad på afdelinger iflg. aftale.

Patientopgaver:
Senge-, båre- og stoletransport, følge patienter, hjertemassage, forflytning og transport af afdøde patienter, assistance på Skadestuen ved bl.a. trafikulykker, assistance på operationsstuer, intensivafsnit samt senge- og behandlingsafsnit, forflytning, vending og lejring af patienter, mobilisering/gangtræning med patienter.

Akutte og livsvigtige forsendelser:
Prøver, blod, journaler, røntgenbilleder samt akut medicin.

Transport af materiel:
Senge, stole, tekniske hjælpemidler samt ting til og fra operation.

Tekniske serviceopgaver:
Check af transportabel ilt i afdelingen samt evt. udskiftning af iltflaske i forbindelse med check. Udskiftning af pærer og lysstofrør, udskiftning/afkalkning af perlatorer og brusehoveder, udskiftning af klokkesnore (uden for panel), smøring af døre og hængsler, støvsugning af køleskabets kompressorer (når de er tilgængelige), smøring/reparation/udskiftning af hjul på stole og borde, stramning af skruer/fjedre på stole, borde og affaldsstativ, rensning af stoppede afløb ved hjælp af "svupper", rensning/afkalkning af store/små kaffemaskiner til patientbrug.

Se tv udsendelsen fra TV 2 Fyn "På job med serviceassistenterne på OUH"

I Svendborg uddanner vi rengøringsteknikere. De har ikke patientrelaterede opgaver udover madservicering.

APPFWU02V